Test af Nikon 1 AW1: Supersejt dykkerkamera

Dette kamera trives i frostgrader og lader sig ikke mærke med en tur i iskoldt havvand. Mød det mest hårdføre i klassen: Nikon 1 AW1

Nikon 1 AW1 er blandt de mest robuste kameraer overhovedet.
Nikon 1 AW1 er blandt de mest robuste kameraer overhovedet.

Nikon 1 AW1
/// Specielt anbefalet ///

Bortset fra en latterligt lav batterilevetid på knap 200 billeder i koldt vejr fungerede Nikons vandtætte systemkamera fejlfrit i løbet af testperioden. At billedkvaliteten også er god, er absolut ingen ulempe. Derfor tøver jeg ikke med at anbefale AW1 til alle, der har brug for en robust kamera med ekstreme egenskaber.

Det lille systemkamera er baseret på Nikons kompakte systemkamera 1 J3 og benytter samme 14 megapixel billedsensor og billedprocessor. Men AW1 adskiller sig drastisk fra J3 og andre systemkameraer, ved at det er vandtæt ned til 15 meters dybde, egnet til fotografering i 10 graders frost og tåler fald fra 2 meters højde.

Læs også: Test af Nokia Lumia 1520: Fotografens yndling

Man kan vælge imellem to objektiver, som også er vandtætte. Den medfølgende 30-75 mm zoom og en vandtæt udgave af 1 Nikkor 10 mm f/2.8. Som svarer til 27 mm vidvinkel. Det kan selvfølgelig bruge alle andre Nikkor 1 objektiver, men indtil videre er det kun disse to, der er vandtætte.

Lynhurtig og robust
Kameraet er ikke bare vandtæt, det har også dybdemåler og højdemåler, som sammen med GPS registrerer alle billeddata, så man ikke alene ved, hvor henne billederne blev taget, men også hvor langt over eller under havoverfladen det var.

Det eneste minus, jeg har fundet efter noget tids brug, er at knapperne på bagsiden er for små, når man har handsker på. Ellers er det meget nemt at bruge. En indbygget gyrosensor registrerer kameraets hældning, så man kan trykke på knappen ved siden af det gummierede greb og vippe kameraet til vandret for at ændre optagefunktion.Nikon-kameraet er solidt bygget og har pakninger, som holder vandet ude ned til 15 meters dybde.
Nikon-kameraet er solidt bygget og har pakninger, som holder vandet ude ned til 15 meters dybde.


Det lille Nikon-kamera er, ligesom J3 og V2, hurtigere end de fleste professionelle spejlreflekskameraer, såsom Nikon D4 og Canon EOS-1D X. Kameraet kan nemlig tage billedserier på 15 billeder i sekundet – med autofokus og op til 60 bps med AF på første billede– og afspille filmklip i slowmotion optaget med hele 60 billeder i sekundet.

Læs også: Sonys 4K-handycam er på vej ind til test

Billedkvalitet
Billedkvaliteten er også solid og byder på god opløsning op til ISO 1600, hvor billedstøj ikke rigtig er et problem. Farvegengivelsen er generelt god, og billeddynamikken over gennemsnit for et kamera med en relativt lille billedsensor.

Læs hele testen

0 kommentarer
Vis kommentarer