Polaroid-kameraet er tilbage - og analogt

Nu kan du få papirkopier igen, for Polaroid er tilbage med kameraer, som laver billeder på et øjeblik

Det klassiske Polariodkamera var næsten blevet historie. Den digitale tidsalder væltede i den grad den gamle kæmpe, at instantkameraet stort set endte på historiens losseplads. For hvem ville tage små, grumsede papirbilleder, som var klar på et par minutter, når man med digitalkameraet kunne tage skarpe, gratis billeder, som kunne ses på skærmen med det samme?

Det var før vi alle fik harddisken fyldt op med tusindvis af billeder. Og før Instagram. Nu er Polaroid imidlertid tilbage på butikshylderne med flere modeller. To af dem er digitale, men der er faktisk også noget så retro som et analogt filmkamera på programmet.

Læs også: Nu kommer Adobe Lightroom til iPad’en

Blandt digitalmodellerne er det lækre Z2300 på billedet herover. Et 10 megapixel digitalt polaroidkamera, med papirkassette, som udskriver 2 x 3 tommers billeder.

Kameraet er ganske enkelt med 720 HD-video, 6 x digitalzoom og en 2,5-tommers skærm. Billederne lagres på et microSD-kort, og man kan simpelt vælge, hvilke billeder, man skal have en papirkopi af.

Z2300 findes i hvid og sort, og koster ca. 1.800 kr, mens en Polaroid-pakke med 50 ark, koster 299 kr.

Det større Z-340E koster ca. 2.400 kr, men er mere avanceret og bruger en Polaroid-pakke med 30 styk 3 x 4 tommers ark, til 179 kr. Her får man 14 megapixel og en 2,7-tommers skærm.

Læs også: Kompakt Nikon med Android

Hvis man ikke har behov for at lagre billederne på hukommelseskort, er det enkle PIC300 et festligt alternativ. Det er såmænd et “rigtigt” Polaroidkamera i klassisk analog kvalitet. Det koster ca. 850 kr, og giver sikkert en god stemning til vinylfesten, når man får billederne i hænderne. Det er noget andet end at se dem på en lille skærm i et kort sekund.

0 kommentarer
Vis kommentarer