Nikes FuelBand kan blive Apples joker

Nikes øverste chef skyder ikke ligefrem rygtet ned om at selskabet dropper den fysiske udgave af FuelBand, hvilket kan bane vejen for software-samarbejde med Apple

FuelBand fra Nike kan snart være fortid. I hvert fald som fysisk enhed. Selskabet kommer til at satse mere på software, og det kunne meget vel være som en integreret del af Apples iWatch. (Foto: Nike)
FuelBand fra Nike kan snart være fortid. I hvert fald som fysisk enhed. Selskabet kommer til at satse mere på software, og det kunne meget vel være som en integreret del af Apples iWatch. (Foto: Nike)

Nikes FuelBand, der måler brugerens fysiske aktivitet, går en usikker fremtid i møde. I hvert fald som bærbar enhed. Nikes administrerende direktør, Mark Parker, har således så godt som bekræftet, at selskabet agter at droppe udviklingen af hardware og i stedet satse på software.

Det kan til gengæld betyde, at Apple sikrer sig en seriøs joker, når der skal satses tungt på bærbar teknologi senere i år med en forventet lancering af iWatch.

Se også: Nu kommer teknologien helt tæt på

Nike kommer i hvert fald næppe til at præsentere et konkurrerende produkt. Ifølge CNET, så har Nike skilt sig af med det meste af udviklingsholdet bag FuelBand og droppet planerne om at lancere en opdateret model til efteråret.

Uden at man dog på nogen måde nedtone et tårnhøjt ambitionsniveau i forhold til at sikre sig brugere af softwaren bag.

- I dag har vi 30 millioner brugere af FuelBand. Vi håber at kunne få det tal op over 100 millioner, lød det således fra Mark Parker i et interview med CNBC, hvor han ikke direkte bekræftede, at selskabet har droppet harware-ambitionerne. Til gengæld understregede han, at man fremadrettet satser endnu mere på software, hvilket så kan tolkes som en indirekte bekræftelse.

- Vi kommer til at fokusere endnu mere på software-delen. Jeg tror på, at vi også fremadrettet vil være en del af bærbare enheder.

Det sidste kunne så være en integrering af Nikes software i andres bærbare enheder, og Apple synes at ligge lige for.

Apples administrerende direktør Tim Cook sidder i bestyrelsen i Nike, så båndene mellem de to selskaber er allerede ganske solide, og vil fortsætte, sagde Mark Parker i interviewet med CNBC.

- Vi har haft arbejdet med Apple i lang tid og er meget spændte på, hvor det bringer os hen, forklarede han.

Se også: Samsung skal levere indmad til Apples iWatch

Direkte adspurgt om der kommer et fælles produkt fra Apple og Nike, så var svaret ikke direkte afvisende.

- Samarbejdet vil fortsætte. Jeg er personligt, ligesom alle hos Nike, meget spændte på, hvad fremtiden vil bringe.

Sundhedsapplikationer og fokus på fittnes og helbredsmålinger har haft stort fokus i år, og ventes at spille en stor rolle i forhold til udviklingen af bærbare enheder. Ikke kun smarte ure, men også smartphones. Det ventes at blandt andet at blive en væsentlig del af iWatch og spås også at få en mere synlig plads i Apples næste store opdatering af iOS.

Se også: Her er rygterne om Apples nye operativsystemer

0 kommentarer
Vis kommentarer