Test: Chromecast Audio gør dit anlæg og gamle højttalere trådløse

Pas på Sonos - her kommer Googles Chromecast Audio med langt billigere trådløs lyd

Udover at slutte Chromecast Audio til en højttaler kan du også sende lyd og musik trådløst til dit gamle anlæg med den smarte gadget. (Foto: Google)
Udover at slutte Chromecast Audio til en højttaler kan du også sende lyd og musik trådløst til dit gamle anlæg med den smarte gadget. (Foto: Google)

Google Chromecast Audio
Overfører lyd trådløst, flere muligheder for kabeltilslutning, fås i sort, set til 320 kroner.

Hvad er din bedømmelse?
Tak - Du har givet

Sonos har gjort det i lang tid. Og Bose, Libratone og B&O Play kan det også: producere lydsystemer, der giver fremragende trådløs forbindelse via AirPlay og/eller Bluetooth.

Men kvalitet koster. Eller: kvalitet har kostet.

Elektronik - 14. okt. 2015 - kl. 11:44 Test: Chromecast gør dit tv smart for småpenge

For nu har Google lanceret den lille Chromecast-brik, der - via Wi-Fi - er specielt lavet til at bringe trådløs lyd fra din telefon, computer og tablet til dine eksisterende højttalere eller anlæg.

Og selvom den endnu ikke som Sonos understøtter multirum afspilning med samme lyd i flere højttalere - men det kommer, lover Google - på samme niveau som fx Sonos, så er den lille gadget et særdeles interessant alternativ.


Se med i videoen her, hvor du - på engelsk - får en grundig indføring i det nye system. (Video: YouTube)

Ideen er så simpel, som produktet er billigt at købe: sæt strøm til Chromecast Audio-brikken og forbind den - via det medfølgende minijack eller et af de andre understøttede kabler - til den højttaler eller lydenhed, du vil sende trådløs musik og lyd til.

Se også: Chromecast er blevet bedre: Spil den samme musik i flere rum

Og helt så enkelt, som det fysisk er at sætte højttaler og Chromecast sammen, lige så nemt er det via din iPhone, computer eller Android at sætte det hele op.

(PR-foto) Tips og guides Kæmpetest af 4K-fjernsyn: Nu til at betale - men alt for lidt indhold

Der følger både en strømforsyning og dette lille minijack kabel med i pakken. (Foto: Google)
Der følger både en strømforsyning og dette lille minijack kabel med i pakken. (Foto: Google)
 

Nu kan du fx med Spotify, et podcastprogram eller en internetradio på din telefon og tablet sende musikken og lyd direkte fra 'dataskyen' og ind i højttaleren.

Lyden er sprød og perfekt - selvom der endnu ikke er understøttelse for de tungeste hi-fi-formater. De fleste af denne artikels læsere kan dog langt hen ad vejen fint klare sig med mindre.

Der er også indbygget en delefunktion, så de venner, du får på besøg, nemt kan få adgang til dine højttalere og afspille deres egen eller styre den musik, du allerede streamer til Chromecast.

Se også: Det koster den: Så er nyt Apple TV i Danmark

I vores test tog vi et par gamle computerhøjttalere og satte Chromecast til.

Men fantasien sætter næsten ingen grænser, så længe du kan slutte din Chromecast og enheden sammen via et minijack kabel (eller et af de andre kabler, red.).

Systemet kræver også Wi-Fi-kontakt, og du kan tilslutte og styre lyden på flere Chromecasts på samme tid.

Svagheden ved Chromecast Audio er, at den lille gadget ikke fungerer lige så godt sammen med Apples iOS-enheder som med en Android.

På fx din iPhone skal du ind i det enkelte program - som Spotify - for at regulere på lyden eller gå via den særlige Chromecast-app.

På Android bruger du derimod volumenknappen på din telefon og tablet.

Se også: Nyt Apple TV: Derfor skal du købe nu - eller vente på en bedre model

Du kan heller ikke streame musik fra iTunes eller Apple Musik.

Det er klart en svaghed - men forvent ikke, at Apple lukker en 'fjende' som Google ind i sit univers lige med det samme.

Svaghederne til trods får Google Chromecast Audio vores absolut varmeste anbefalinger. Til prisen er det nemlig noget af det bedste, som findes på markedet lige nu.

20 kommentarer
Vis kommentarer