Hacker-hotspot kan lamme din iPhone

Et ondsindet hotspot kan lokke iPhones og iPads i en fælde, som er umulig at undslippe fra

Igen og igen og.....forskere har fundet en ondskabsfuld måde at hacke Apple's styresystem. (Foto: Lyd & Billede)
Igen og igen og.....forskere har fundet en ondskabsfuld måde at hacke Apple's styresystem. (Foto: Lyd & Billede)

På sikkerhedskonferencen RSA, som lige nu foregår i San Francisco, USA, har forskere fra sikkerhedsfirmaet Skycure demonstreret en særlig alvorlig sikkerhedsbrist i iOS, som kan bringe iPhones og iPads i knæ automatisk.

Læs også: Ny Android Wear-version understøtter Wi-Fi

De to forskere, Adi Sharabani og Yair Amit, har givet deres teknik navnet No iOS Zone. Når en iPhone eller en iPad kommer inden for rækkevidde af deres hotspot, vil den helt automatisk logge sig på wi-fi-netværket i den tro, at der er tale om et officielt netværk fra en teleoperatør, hvorefter telefonen så er i angribernes magt. Ved demonstrationen viste de to, hvordan man får telefonen til at gå ind i en uendelig sekvens af crashes og genstarter. Og er man først kommet inden for rækkevidde af det skadelige hotspot, så er man fanget. Det hjælper nemlig ikke at prøve på at slå trådløst netværk fra, da telefonen ikke reagerer på berøring.

Løb!
Den eneste løsning er at forlade stedet, så telefonen automatisk kobles af netværket. Og hvis der var tale om et rigtigt hackerangreb, ville telefonen indtil da være fuldstændig overladt til hackernes vilje.

Læs også: Beats får Apple-farver

De to forskere mener, at angrebet for eksempel kan udnyttes til at lamme telefoner ved politiske møder eller i finanscentre.

Selv om angreb af denne type ikke er set udført af hackere, tager Apple fejlen særdeles alvorligt, og arbejder nu sammen med Skycure på at lukke sikkerhedshullet, som kan ramme enhver iOS-enhed.

Kilde: The Register

11 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere