Her er de otte bedste hovedtelefoner

Test: Nyd musikken uden at blive forstyrret af larmende motorer på flyet eller irriterende baggrundsstøj på kontoret

Når du er på farten, er det meget rart at kunne lukke al baggrundsstøj ude. (Pr-foto)
Når du er på farten, er det meget rart at kunne lukke al baggrundsstøj ude. (Pr-foto)

Når du skal ud og rejse, er det rart indimellem at kunne slappe af med lidt musik eller læne sig tilbage og se en film, hvis det er en langdistanceflyvning.

Men de hovedtelefoner, der deles ud på flyet, er rent ud sagt noget bras. For at kunne høre noget som helst er du nødt til at skrue volumen helt op, og så bliver lyden snarere irriterende end afslappende.

Læs også: Forskere: Smartphones kan udløse angst

Nej, hvis du skal slappe af, er du nødt til selv at tage nogle ordentlige hovedtelefoner med. Nogle, der kan lukke støjen ude.

Vi har denne gang forsøgt at finde de bedste høretelefoner, der er til at betale.

Bedømmelses-kriterierne tæller blandt andet, at hovedtelefonerne skal have lukkede ørekopper og aktiv støjreduktion, og samtidig spiller komfort og pasform en større rolle, fordi du skal kunne have dem på under hele rejsen.

Læs også: Her er fremtidens radio

Vi har også set på, hvor praktiske de er at pakke ned, og om du får de nødvendige adaptere med. Desuden er funktioner, finesser og tilslutningsmuligheder bedømt.

Hovedtelefonerne er derefter testet med varieret musik af høj kvalitet. Både i stille omgivelser uden støjreduktion og i støjende omgivelser med funktionen aktiveret. Endelig er der givet en samlet bedømmelse, hvor vi også tager prisen i betragtning.

Læs den fulde test her

 

(Pr-foto)
(Pr-foto)

AKG K495 NC

Hvis du vil se elegant ud på flyet, udstråler AKG K495 NC kvalitet med sine metaldetaljer. De kan foldes meget sammen, så det luksuriøse etui ikke fylder så meget i tasken.

Derimod skal du huske at få ladekablet med, for de har ikke standardstik. Heldigvis kan du lytte videre med tomt batteri.

Uden støjreduktion er lyden lidt tam, men den bliver betydelig mere fyldig og medrivende, når funktionen aktiveres. K495 NC reducerer de fleste forstyrrende lydfrekvenser, men er ikke i topklassen.

Fakta

Tilslutning:  3,5 mm

Impedans:  26 ohm

Støjreduktion:  Ikke opgivet

Batteritid:  40 timer

Vægt:  235 g

Plus:  Virker også, selv om batteriet løber tør. Støjreduktionen fjerner de mest forstyrrende frekvenser. Fyldig lyd med balanceret lydbillede.

Minus:  Ingen kontrol/mikrofon på ledningen. Ikke standardstik på USB-ladekablet.

Pris:  2795 kroner

Samlet vurdering (1-6):  5

Læs hele testen her

(Pr-foto)
(Pr-foto)
 

Parrot Zik 2.0

Parrot Zik 2.0 er de mest spændende designede hovedtelefoner i testen, og de har flest spektakulære features. Det er praktisk, at man kan bruge dem trådløst, men batterilevetiden er ikke den bedste. De er ganske vist blevet lettere, men føles stadig lidt uformelige på hovedet. App’en er blevet nemmere at bruge og har mange praktiske funktioner.

Støjreduktionen er rigtig god, men både den og indstillingerne i app’en kan få Zik 2.0 til at lyde mindre godt, end de har potentiale til.

Fakta

Tilslutning:  3,5 mm, Bluetooth 3.0

Impedans:  Ikke opgivet

Støjreduktion:  30 dB

Batteritid:  6-18 timer

Vægt:  270 g

Plus:  Flotte, velbyggede hovedtelefoner med smarte kontroller. God, justérbar lyd med fremragende støjreduktion. Smart app og trådløs tilslutning.

Minus:  Lidt kort batterilevetid, og de tager tid at lade op igen. Stadig lidt for tunge. Næsten intet tilbehør medfølger.

Pris:  3000 kroner

Samlet vurdering (1-6):  5

Læs hele testen her

(Pr-foto)
(Pr-foto)
 

Philips Fidelio NC1

Fordi Philips Fidelio NC1 kan foldes sammen til et meget lille format, er de praktiske at have med sig. Desuden er de lette og har god batterilevetid. Derimod er støjreduktionen kun middelmådig, og lydkvaliteten ikke så god, som vi havde forventet. Selv om vi var imponeret over, at den ikke blev forringet af støjreduktionen.

Ved længere tids lytning begynder Fidelio NC1 at blive ubehagelige, fordi de sidder uden på øret. Men hvis de først og fremmest skal bruges til pendling eller på kontoret, så fungerer de fint.

Fakta

Tilslutning:  3,5 mm

Impedans:  16 ohm

Støjreduktion:  Ikke opgivet

Batteritid:  30 timer

Vægt:  191 g

Plus:  Lette og praktiske hovedtelefoner, der kun fylder lidt i tasken. De er nemme at lade op og har god batterilevetid. Musik lyder ikke dårligere med støjreduktionen tændt.

Minus:  Ved lange rejser kan man tydeligt mærke, at man har dem på hovedet. Støjreduktionen og lydkvaliteten er gode, men ikke i topklasse.

Pris:  2000 kroner

Samlet vurdering (1-6):  4

Læs hele testen her

(Pr-foto)
(Pr-foto)
 

Plantronics BackBeat PRO

Plantronics BackBeat PRO er nok ikke de første, vi ville tage med på en lang flyvetur. Ikke kun, fordi de fylder i bagagen og ikke ligefrem vinder point på stil. Men også, fordi ideen med dem forsvinder, hvis de sluttes til lydkilden med ledning. De er lavet til at blive brugt med Bluetooth.

På kontoret kommer de derimod til deres fulde ret med alle de smarte knapper og den gode rækkevidde. Dér har man dem heller ikke på så længe, at de når at blive ubehagelige.

Fakta

Tilslutning:  3,5 mm, Bluetooth 4.0

Impedans:  Ikke opgivet

Støjreduktion:  Ikke opgivet

Batteritid:  24 timer

Vægt:  340 g

Plus:  Kan lyde rigtig godt i aktiv tilstand, hvis man ikke lytter for længe. Meget praktiske i trådløs tilstand og fremragende rækkevidde. Gode til at kunne koncentrere sig på jobbet.

Minus:  Store, tunge hovedtelefoner, der fylder meget i bagagen. Lyder kedeligt i passiv tilstand og lidt skarpt med støjreduktionen tændt.

Pris:  2000 kroner

Samlet vurdering (1-6):  4

Læs hele testen her

(Pr-foto)
(Pr-foto)
 

Samsung Level Over

Det virker, som om Samsung ikke rigtig har vidst, hvad de ville med Level Over. På den ene side har de en meget konservativ formgivning og en lyd, der passer til både form og prisseddel.

På den anden side er de trådløse og har funktioner, der spiller sammen med Galaxy-telefonerne. Endelig har de støjreduktion til flyrejser, men er for store til at være i en taske.

Så hvis du har tænkt sig at blive hjemme, hvilket ikke kræver støjreduktion, og lytte til musik fra din smartphone, og du har råd, så er det bare at købe dem.

Fakta

Tilslutning:  3,5 mm, Bluetooth 3.0

Impedans:  41 ohm

Støjreduktion:  Ikke opgivet

Batteritid:  15-25 timer

Vægt:  350 g

Plus:  Overraskende neutral lyd fra Samsung. Komfortable selv ved lange lyttesessioner. God trådløs integration med Galaxy smartphones.

Minus:  Optager alt for meget plads i bagagen til at tage med på rejse. Lidt for kedeligt design og for meget plastic til at føles som eksklusive hovedtelefoner.

Pris:  2700 kroner

Samlet vurdering (1-6):  5

Læs hele testen her

 

(Pr-foto)
(Pr-foto)

Sennheiser PXC 450

Sennheiser PXC 450 ser måske ikke så elegante ud ved første øjekast, men når du bruger dem, kan du mærke, hvor velbyggede og komfortable de faktisk er.

Det er dog unødig kompliceret at skifte mellem passiv og aktiv tilstand, og vi savner fjernbetjening til mobilen. Derimod kan vi lide, at man kan tale med folk uden at skulle tage dem af.

Lyden er korrekt og i roligere omgivelser meget tiltalende, men vi kunne godt tænke os lidt mere volumen og bastryk, når du ser film på en støjende flyrejse.

Fakta

Tilslutning:  3,5 mm

Impedans:  150/750 ohm

Støjreduktion:  23 dB

Batteritid:  20 timer

Vægt:  240 g

Plus:  Praktisk funktion til at lukke lyd ind, når der er behov for det. God kvalitetsfølelse og meget behagelige at have på.

Minus:  Ingen kontrol/mikrofon på ledningen. Har begrænsede volumen- og basressourcer. Materialevalget gør, at de ikke virker så dyre, som de faktisk er.

Pris:  3100 kroner

Samlet vurdering (1-6):  5

Læs hele testen her

 

(Pr-foto)
(Pr-foto)

Audio-Technica ATH-ANC9

Ligesom den prisbelønnede mindre model ANC7b er Audio-Technica ATH-ANC9 hovedtelefoner, som man vælger for funktionernes skyld – ikke for udseendet. De sidder behageligt, er nemme at bruge og har god batterilevetid med et standardbatteri. De optager dog en del plads, da de ikke kan foldes sammen.

En indstillelig støjreduktion gør, at de fungerer i forskellige miljøer, og det påvirker ikke musikken i påfaldende grad. Lyden er fyldig med tydelig bas. Vi kunne bare godt tænke os, at man kunne skrue lidt højere op.

Fakta

Tilslutning:  3,5 mm

Impedans:  100 ohm

Støjreduktion:  20-30 dB

Batteritid:  15-30 timer

Vægt:  220 g

Plus:  Udskiftelig ledning med begrænset fjernbetjening til mobilen. Variabel støjreduktion til forskellige miljøer. Komfortable og diskrete på en lang flyvetur.

Minus:  Fylder en del, da de ikke kan klappes helt sammen. Kan ikke spille specielt højt.

Pris:  2000 kroner

Samlet vurdering (1-6):  5

Læs hele testen her

 

(Pr-foto)
(Pr-foto)

Bose QuietComfort 25

Bose QuietComfort 25 formår at vælte forgængeren af tronen som de bedste hovedtelefoner med støjreduktion.

De føles mere fleksible og endnu mere behagelige at have på, samtidig med at de er blevet mere sammenklappelige og lettere at få ned i tasken. Kontrol/mikrofon medfølger, og du kan lytte videre, selv om batteriet løber tør.

Støjreduktionen er bedre end nogensinde, og lyden er blevet mere lyttevenlig og engagerende. Og Det er kort sagt dem, man tager med på en lang, støjende rejse.

Fakta

Tilslutning:  3,5 mm

Impedans:  Ikke opgivet

Støjreduktion:  Ikke opgivet

Batteritid:  35 timer

Vægt:  196 g

Plus:  Meget bekvemme og praktiske at tage med på rejse. Den bedste støjreduktion på markedet. Kan bruges, selv om batteriet løber tør.

Minus:  Kontrol/mikrofon virker kun med Apple-produkter. Lækker en del lyd ud, og også ind, hvis støjreduktionen er slukket.

Pris:  2500 kroner

Samlet vurdering (1-6):  5

Læs hele testen her

 

kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen