Her slår klokken stort set det samme

Forskellene er små på Moto 360 og Sony SmartWatch 3 – to smart-ure, der begge er baseret på Android Wear

(Foto: Lyd & Billede)
(Foto: Lyd & Billede)

Moto 360 og Sony SmartWatch 3 er baseret på Android Wear, og dermed har de to smart-ure langt det meste af funktionaliteten tilfælles.

Overordnet vil det sige, at langt det meste interaktion, man har med begge smart-ure, er baseret på push-notifikationer fra mobilen.

Android Wear understøtter en masse apps som f.eks. Facebook, Email, Kalender, Google Maps og Google Now, og i det daglige interagerer man typisk med uret, når den ene eller den anden app pusher en notifikation fra mobilen.

Hvis der er kommentarer til et opslag, som du har lavet på Facebook, kan du læse dem hurtigt på uret, og hvis der er kommet en e-mail, kan du læse den – og sågar svare på den direkte fra håndleddet. I teorien i hvert fald.

Selvsagt har ingen af urene noget tastatur, så hvis du vil svare på en e-mail eller sende en SMS, må du gøre det via stemmestyring, og det er langtfra optimalt.

Stemmegenkendelsen er som udgangspunkt ret elendig, og det bliver endnu værre, hvis man opholder sig udendørs, for baggrundsstøj gør stemmestyringen helt ubrugelig.

Og eftersom det egentlig er tanken bag Android Wear, at stemmestyring skal være en central del af betjeningen, så lægger det unægtelig en dæmper på begejstringen over brugeroplevelsen.

Og der er da heller ingen grund til at kredse yderligere om den varme grød.

Hverken Moto 360 eller Sony SmartWatch 3 kommer tæt på at score topkarakterer. Testen viser snarere, hvilket af smart-urene der er det mindst ringe. Og Android Wear har lang vej endnu, hvis smart-ure baseret på platformen skal blive andet og mere end en gimmick.

Læs testen i sin helhed her.

(Foto: Lyd & Billede)
(Foto: Lyd & Billede)
 

Moto 360

Moto 360 er baseret på Android Wear, men ud over de funktioner, som det dermed deler med alle andre Android Wear-ure, er der to ting, som får Motorolas smart-ur til at stikke ud.

For det første har det trådløs opladning (der medfølger en lille dock til formålet), og for det andet har det indbygget optisk pulsmåler.

Den trådløse opladning gør det nemt og hurtigt at oplade uret, hvilket er heldigt, for batteriet holder maksimalt en dag.

Uret kommer med et antal digitale urskiver. I bund og grund er det baggrundsbilleder, der er tilpasset den runde skærm, men selv om skivernes motiver er meget forskellige – alt lige fra en klassisk urskive med visere og klokkeslæt over digitalur til en mere kompleks skive, der kan vise tre klokkeslæt på samme tid – så bliver der holdt fast i den overordnede design-idé: At ligne et klassisk armbåndsur så meget som muligt.

Derfor er Moto 360 vores favorit blandt de to smart-ure i denne duel, men forvent ikke for meget, så bliver du ikke skuffet.

Fakta: Moto 360

Operativsystem: Android Wear

Kompatibelt med: Android 4.3

Skærm:  Ø 1,56" IPS LCD / 320 x 290, 205 ppi

Processor:  Texas Instruments OMAP 3

Hukommelse:  512 MB ram / 4 GB lager

Trådløst:  Bluetooth 4.0 LE

Mål:  46 x 11,5 mm

Vægt:  49 g

Batteri:  320 mAh

Urrem:  Standard 22 mm

Certificering:  IP67 (vand, støv)

Sensorer:  Accelerometer, kompas, gyro, pulsmåler, skridttæller

Plus: Klassisk urdesign kombineret med ekstra funktioner som pulsmåler og trådløs opladning.

Minus: Batteritiden er ikke den bedste, og Android Wear skal blive meget bedre, før vi synes, det er virkelig smart.

Pris:  1999 kroner

Samlet vurdering (1-6): 4

Læs mere om Moto 360 her.

(Foto: Lyd & Billede)
(Foto: Lyd & Billede)
 

Sony SmartWatch 3

Sony SmartWatch 3 har GPS, hvilket er godt for folk der løbetræner meget, fordi der så kan holdes styr på ruten – f.eks. sammen med RunKeeper eller Endomondo – uden at man behøver at have sin smartphone med på turen.

Og derfor kan man godt undre sig over, at Sony SmartWatch 3 ikke kommer med indbygget pulsmåler, for ellers er det klart mere tænkt som et alternativ til et løbeur end som noget, man vil bære i stedet for et klassisk armbåndsur.

Remmen er fremstillet i et gummiagtigt materiale og passer kun til netop denne Sony-model, men til gengæld er designet robust, og uret er da også både vand- og støvtæt.

Det kan med andre ord sagtens klare en løbetur i skoven på regnvejrsdag uden at kny. En solskinsdag klarer det også, for takket være den transflektive skærm kan man bedre se urskiven i sollys, end tilfældet er med Moto 360.

Hvis du går meget op i træning, og det praktiske betyder mere end det æstetiske, så er Sony SmartWatch 3 sandsynligvis det rigtige valg for dig. Men husk, at det er baseret på Android Wear, og afstem forventningerne derefter.

Fakta: Sony SmartWatch 3

Operativsystem: Android Wear

Kompatibelt med: Android 4.3

Skærm:  1,6" TFT LCD / 320 x 320, 278 ppi

Processor:  1,2 GHz Quad ARM A7

Hukommelse:  512 MB ram / 4 GB lager

Trådløst:  Bluetooth 4.0 LE, GPS, NFC

Mål:  36 x 51 x 10 mm

Vægt:  45 g

Batteri:  420 mAh

Urrem:  Sony

Certificering:  IP68 (vand, støv)

Sensorer:  Accelerometer, kompas, gyro

Plus: Er vand- og støvtæt og ret robust. Kommer med indbygget GPS, og batteriet holder to dage. Den transflektive skærm er god i sollys.

Minus: Lidt af en øjebæ, som ikke kan bruges med almindelige urremme. Tåbeligt, at det mangler pulsmåler, når det nu mest henvender sig til sportsfolk.

Pris:  1799 kroner

Samlet vurdering (1-6): 4

Læs mere om Sony SmartWatch3 her.

4 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere