Hovedtelefoner forebygger høretab – udviklet af 16-årig

Hovedtelefonerne Aegis Acoustics er udviklet, så de beskytter mod høretab – en lidelse som 12 procent af unge amerikanere mellem seks og 19 år angiveligt lider af

Nu kan du få hovedtelefoner, som beskytter din hørelse. (Foto: PR)
Nu kan du få hovedtelefoner, som beskytter din hørelse. (Foto: PR)

Høretab er ifølge The American Academy of Audiology den tredjemest almindelige lidelse i USA. Ca. 12 procent af unge mellem seks og 19 år har reduceret hørelse, som resultat af støj.

Det er et problem, som 16-årige Kingsley Cheng har valgt at slå ned på.

Se også: Nyt styresystem til Mac: Her er de største ændringer  

Han har derfor – sammen med sin far, Rayman Cheng, der har arbejdet med forbruger-elektronik i mere end 25 år – grundlagt virksomheden Aegis, som har udviklet hovedtelefonerne Aegis Acoustics.

Fjerner støj fra omgivelserne
Aegis Acoustics er hovedtelefoner, som ifølge udvikleren skal se pæne ud, men som samtidig også skal beskytte hørelsen.

Sidstnævnte sikres bl.a. ved, at lyden i Aegis Acoustics altid holdes under en sikker decibel-margen på 85 dB. Til sammenligning kan de fleste andre hovedtelefoner afspille med en lydstyrke på over 100 dB.

Se også: App lader dig anmelde dine dates  

Desuden har Kingsley Chengs hovedtelefoner et ANC-system, som reducerer støj fra omgivelser, så den lyd, som afspilles fra hovedtelefonerne, ikke forstyrres.

Du kan forudbestille hovedtelefonerne via crowdfunding-sitet Kickstarter. Det har 412 personer allerede gjort – og dermed har projektet nået mere end det dobbelte af det oprindelige støttemål.

Aegis Acoustics kommer i flere forskellige farver. (Foto: PR)
Aegis Acoustics kommer i flere forskellige farver. (Foto: PR)
 

15 kommentarer
Vis kommentarer