Hvem er størst? Spotify og Apple Music i kamp om kunder

Apple har netop offentliggjort de første tal for brugere af Apple Music – og de er store, rigtigt store

Apple Music haler ind på Spotify. (Foto: Flickr/Perspecsys Photos)
Apple Music haler ind på Spotify. (Foto: Flickr/Perspecsys Photos)

CD´ernes tid er for længst forbi, så uanset om du er til Beyonce eller Suspekt, er det formentlig Spotify eller Apple Music, der forsyner dig med dine yndlingstoner. Tilsammen har de to tjenester mere end 35 millioner af brugere verden over, men spørgsmålet er – hvem har flest?

Hidtil har det været meldt ud, at Apple Music var godt på vej til at overhale Spotify. Men med størstedelen af brugerne som ikke-betalende medlemmer har det været umuligt at udregne, hvor langt Apple var nået i jagten på Spotifys kunder.

Se også: Pornostjerne chikaneret af flyselskab på Twitter

Konkurrencen mellem de to udbydere er benhård, og derfor har mange altså ventet i spænding på, at Apple skulle offentliggøre hvor mange betalende brugere, de egentlig har formået at snuppe fra Spotify.

Han lander, hvis man skal tro på filmen, den 21. oktober - men han får ikke helt, hvad han havde forventet. (Foto: Youtube) Elektronik - 17. okt. 2015 - kl. 19:30 Nu er vi 'Tilbage til fremtiden' – holder filmens forudsigelse?

Så mange hører Apple Music
Nu har Apples topchef, Tim Cook, endelig løftet sløret for medlemstallene.

Og nok har de vokseværk hos Apple, men pt. har platformen altså kun en tredjedel af Spotifys brugerantal. 6,5 millioner betalende brugere og 8,5 millioner, der er i gang med en tre måneders gratis prøveperiode, hvilket samlet giver 15 millioner Apple Music-brugere.

– Personligt føler jeg, at jeg hele tiden opdager en masse ny musik, som jeg ikke lyttede til før, og jeg synes, det er fantastisk. Og at have mere end 15 millioner brugere og 6,5 millioner betalende brugere er jeg virkelig glad for, fortæller Tim Cook ifølge Cnet.com

Så mange betaler for Spotify
Til sammenligning har Spotify 20 millioner betalende brugere, så der er altså stadig et stykke vej endnu for det kun fire måneder gamle Apple Music.

Se også: Første indtryk af HTC One A9: Sådan er den nye iPhone-klon

Apple lancerede musiktjenesten i juni måned og tilbød brugere en tre måneders gratis prøveperiode. Det betyder, at oktober bliver den første måned, hvor de første brugere går fra gratis til betalt abonnement.

Formentlig har platformen en lang række brugere, der endnu ikke har opdaget, at de skal til at betale for deres musikstreaming. Derfor bliver de næste måneder spændende for Apple Music – tiden vil vise, om de kan holde på deres 15 millioner brugere.

5 kommentarer
Vis kommentarer