iPhone 7 vil byde på store forandringer

Digital medie-analytiker med speciale i Apple peger bl.a. på, at hjem-knappen bliver droppet

Når iPhone 6S (på billedet) bliver erstattet af iPhone 7, bliver hjem-knappen fortid blot. Det mener Apple-ekspert. (Foto: Apple)
Når iPhone 6S (på billedet) bliver erstattet af iPhone 7, bliver hjem-knappen fortid blot. Det mener Apple-ekspert. (Foto: Apple)

Mens hjørner, tykkelse, kanter og farver løbende har ændret sig, er én ting blevet ved det gamle gennem hele rækken af iPhones – nemlig hjemknappen.

Siden den første iPhone kom på banen i 2007, har den været udgjort af en lille rund fordybning på nederste del af telefonens skærm.

Hjem-knap forsvinder sandsynligvis
Dét kendetegn kommer dog højst sandsynlig til at være saga blot, når iPhone 7 rammer markedet. Det mener Gene Munster, som er forskningsanalytiker med speciale i digitale medier, herunder Apple, ansat hos den amerikanske investeringsbank Piper Jaffray.

Mobil - 21. okt. 2015 - kl. 21:44 Æder din iPhone strømmen alt for hurtigt: Her er skurken  

Han udtaler til Barron's, et amerikanske medie for finansielle nyheder, at hjem-knappen på iPhone 7 højst sandsynlig vil blive fuldkommen erstattet af det 3D-berøringssystem, som Apple introducerede på den for nylig lancerede iPhone 6S.

– Vi forventer, at iPhone 7 kommer til at byde på et unikt design, som adskiller sig fra iPhone 6 og 6S. Som mange har spekuleret i, kan tilføjelsen af 3D-berøringssystemet give Apple mulighed for helt at fjerne hjem-knappen og bruge den ekstra plads til enten at gøre skærmen større eller gøre telefonen mindre.

Batteritid kan forbedres
3D-berøringssystemet gør det muligt for skærmen at registrere grader af tryk – og tilknytte forskellige funktioner til forskellige grader af tryk.

Trykker du let på skærmen, sker der én ting, trykker du hårdt, sker noget andet – f.eks. kunne et let tryk give dig et overblik over dine meddelelser uden at åbne dem, mens et hårdere tryk netop resulterede i, at mappen med beskeder åbnede.

Se også: Første indtryk af HTC One A9: Sådan er den nye iPhone-klon  

Munster fremhæver desuden mulighed for, at iPhone 7 får en safir-skærm, tilsvarende den man ser på Apple Watch. Og øget batteritid. I den forbindelse siger han:

– Apple har gennem de seneste år tæt på fordoblet batterilevetiden for Mac-computere. Vi tror batterilevetid er et af de områder ved telefonen, hvor der er størst mulighed for forbedring. Og det er noget, som vil blive positivt modtaget af kunderne.

0 kommentarer
Vis kommentarer