Kan du huske 'Tilbage til Fremtiden'? Her er det ægte hoverboard

Som led i en reklamekampagne har Lexus fået produceret at vaskeægte hoverboard

Hoverboardet fungerer virkeligt! Se det i aktion her. (Video: Lexus)

Filmklassikeren 'Tilbage til Fremtiden II' huskes ikke mindst for scenen, hvor Marty McFly gør gaderne usikre i 2015 udgaven af Hill Valley på et svævende hoverboard.

Den scene har Lexus ladet sig inspirere af og nu har bil-fabrikanten fået fremstillet et vaskeægte hoverboard i forbindelse med en reklamekampagne.

Selv om hoverboardet virker, og kan svæve ,er der dog langt til den udgave man kan se i 'Tilbage til Fremtiden'-filmene - og det bliver heller ikke muligt at købe den nye Lexus opfindelse.

Se også: Tilbage til fremtiden bliver nutid den 21. oktober i år

Det er en tysk forskergruppe der har udviklet hoverboardet for Lexus og det kræver en hel del for at få det til at fungere. Boardet skal først køles ned til minus 180 grader ved hjælp af flydende kvælstof. Det fungerer ved hjælp af magneter, men kun på en speciel bane. Og så skal hoverboardet lades op igen og herefter køles ned efter cirka 20 minutters brug.

Sådan blev vidunderet til. (Video: Lexus)

Journalisten Sam Sheffer fra 'The Verge' var blandt de indbudte, da Lexus demonstrerede hoverboardet for pressen og selv om han kunne konstatere, at det rent faktisk virker måtte han også sande, at det er med visse komplikationer og svært at mestre.

(Foto: AP) Samfund - 15. maj. 2015 - kl. 20:28 Her er Googles selvkørende bil

I de ti minutter han prøvede opfindelsen, formåede han kun at svæve i små intervaller og ikke mere end en meter af gangen.

28 kommentarer
Vis kommentarer