Kendt blogger: Jeg har løjet om min kræftsygdom

En australsk wellness-blogger, der har skabt sin følgerskare ved at blogge om hendes kamp mod kræft, indrømmer nu, at det hele var en stor løgn

Belle Gibson havde i årevis en populær welness-blog, hvor hun skrev om sin kræftsygdom og alternative behandlinger af denne – i virkeligheden har hun aldrig haft kræft. (Foto: Instagram)
Belle Gibson havde i årevis en populær welness-blog, hvor hun skrev om sin kræftsygdom og alternative behandlinger af denne – i virkeligheden har hun aldrig haft kræft. (Foto: Instagram)

Kræft er folkesygdommen, som vi alle frygter og har haft nær. Historier om nye, alternative behandlingsmetoder eller fortællinger om usædvanlige personers kamp mod den frygtede sygdom, er derfor altid et hit på de sociale medier og internettet generelt.

Medlidenheden og beundringen for mænd og kvinder, som tager kampen op mod kræften, mærkede den australske kvinde Belle Gibson på helt tæt hold. Hun opbyggede nemlig over en årrække et stort antal følgere på hendes blog, The Whole Pantry, hvor hun bloggede om hendes kamp mod kræft – en kamp, som nu har vist sig at være en direkte løgn, skriver BBC.

Belle Gibson blev et internet-fænomen tilbage i 2013, da hun hævdede, at hun behandlede en ondartet kræfttumor i hjernen med forskellige sunde fødevarer og andre alternative behandlingsformer.

Se også: Undgå fyring: Denne app fjerner dine pinlige opdateringer

Bloggen førte senere til, at hun blandt andet udgav en populær welness-app og en bog om samme.

I løbet af hendes aktive blogger-karriere inkasserede Belle Gibson også millioner af kroner i form af støtte fra hendes følgere og reklameindtægter. En stor del af den sum penge lovede hun gentagne gange at give til velgørenhed, men det skete aldrig.

Ønsker ikke tilgivelse
Da Belle Gibson ikke overbragte pengene til velgørenhed, vakte det nysgerrighed blandt medierne og hendes trofaste følgere. Den nysgerrighed blev til en reel mistanke, da hun efterfølgende nægtede at fremlægge beviser for hendes kræftforløb.

Se også: Diskussion om smartphone udløste blodigt slagsmål

Tvunget op i en kro, så Belle Gibson tilsyneladende ingen anden udvej, end at krybe til korset og indrømme den smagsløse løgn.

–Intet af det, som jeg har sagt, er sandt, fortalte hun ifølge BBC i et interview med Australiens Women's Weekly magasin.

Hun tilføjer, at hun ikke ønsker folkets tilgivelse, men blot taler ud, fordi det er 'den ansvarlige ting at gøre'. Man fristes dog til at tro, at den samvittighedsløse blogger aldrig var stået frem, hvis hun ikke var blevet opdaget.

Belle Gibson giver ikke nogen entydig forklaring på hendes gerninger i interviewet, udover, at hun nævner, at hun har haft en problemfyldt barndom.

Både app'en og bogen er blevet tilbagetrukket, siden afsløringen kom frem.

17 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere