Apple går i krig mod PlayStation

Opdaterede iPhones, en kæmpe iPad til professionelle og et helt nyt Apple tv lanceret under storstilet event i Californien

Foto: AP
Foto: AP

SAN FRANCISCO (Ekstra Bladet): Opdaterede udgaver af iPhone var uden tvivl, hvad de fleste Apple-fans ventede mest længselsfuldt på, da selskabets chef Tim Cook onsdag formiddag lokal tid indtog scenen foran 7000 fremmødte i San Franciscos fyldte Bill Graham Civic Auditorium.

Men på en lidt længere bane bliver det formentlig den nye udgave af den ellers undselige Apple tv-streaming-boks, der kommer til at byde på de største forandringer i de små hjem.

Hidtil har Apple tv været en genvej til at leje film og se Netflix på husalteret, men i den nye version kommer boksen til at spille direkte op mod konkurrenternes Smart TV og spillekonsoller som PlayStation og Xbox.

 Våbnet er integration af App Store i Apple tv, så den lille sorte æske kan hente programmer fra tusindvis af udviklere og indholdsleverandører, og med en ny fjernbetjening med touch-funktion, bevægelsessensor og stemmestyring er Apple godt i gang med at flytte velkendte funktioner fra deres telefoner og tablets ind i dagligstuen.

Grandvoksen iPad Pro
Ud over det nye Apple tv lancerede it-kæmpen en ny og større iPad med efternavnet Pro. Mens tv-boksen kommer til at koste i omegnen af en tusindkroneseddel, får iPad Pro et prisskilt på nær 10.000 kroner og henvender sig dermed til professionelle.

Det samme gør den nye Apple Pencil, en trykfølsom digital pen, der skal øge grafikere og designeres muligheder for at arbejde på iPad Pros 12,9 tommer store skærm.

iPhone-fans kom dog ikke forgæves til onsdagens event. De eksisterende iPhone 6 og 6 plus afløses som ventet af opdaterede modeller med A9-chips, iPhone 6S og 6S plus. Begge har forbedrede kameraer med 12 megapixels og mulighed for at optage video i 4K-opløsning.

De nye iPhones kommer i handlen i USA 25. september. Danmark må vente lidt, men er formentlig med blandt de 130 lande, hvor mobilen kommer i handlen inden årets udgang. Prisen for de nye iPhones bliver den samme som for de eksisterende modeller, 6 og 6 plus.

95 kommentarer
Vis kommentarer