Nedtælling til iPhone-afsløringer

Mobiler, tv-boks og – måske – en forvokset iPad er på vej fra Apple onsdag aften

Onsdag klokken 19 dansk tid går Apple-boss Tim Cook på scenen og løfter sløret for efterårets iPhone-nyheder. Ekstra Bladet er med og dækker live. (Foto: AP Photo/Richard Drew)
Onsdag klokken 19 dansk tid går Apple-boss Tim Cook på scenen og løfter sløret for efterårets iPhone-nyheder. Ekstra Bladet er med og dækker live. (Foto: AP Photo/Richard Drew)

Julen falder i september. I hvert fald for iPhone-fans, for de seneste år har det været sikkert som amen i kirken, at den første efterårsmåned byder på nye mobil-kollektioner fra californiske Apple.

Og sådan tegner det også til at blive i år, hvor it-giganten holder en af sine ikoniske keynote-præsentationer onsdag 9. september. Eventen finder sted i San Franciscos Bill Graham Civic Auditorium, der kan huse 7000 mennesker, og valget af sted har fået flere analytikere til at spekulere i, at lanceringen kan blive en af de helt store fra Apples side.

Se også: Kan man vride mere ud af en iPhone? Svaret kommer på onsdag

Selv om Apple er kendt for at være mere lukket end en efterretningstjeneste, når det handler om at fortælle om kommende lanceringer, svirrer det med rygter om, hvad virksomhedens øverste chef, Tim Cook, har med af nyheder.

To nye iPhones
Mest vedholdende forlyder det, at to nye iPhone-modeller vil blive lanceret. De vil formentlig være opdateringer af de nuværende iPhone 6 (4,7 tommer) og iPhone 6 plus (5,5 tommer), og kigger man bagud på den eksisterende rækker af Apple-smartphones, kommer nyskabelserne sandsynligvis til at hedde iPhone 6S og iPhone 6S plus.

De nye iPhones forventes i design at minde om forgængerne. På indersiden vil der formentlig være forbedringer. En af dem ventes at blive force touch, der allerede findes på Apple Watch samt MacBook og MacBook Pro af ny dato.

Også kameraet forventes at få et løft. Bloggeren John Gruber mener at vide, at de nye æblemobiler får kameraer med en opløsning på 12 megapixels, så de kan spille direkte op mod digitale spejlreflekskameraer.

På den mere nørdede side skal de nye iPhones få A9-processor fra Samsung og et løft i hukommelsen fra en gigabyte til to.

Begge nye iPhones skal blive født med iOS 9 – den kommende opdatering af Apples styresystem til mobile enheder.

Større iPad
Ud over nye mobiler forventer Apple-menigheden et par andre lanceringer. Dels skal det velkendte Apple TV få en tiltrængt opdatering og komme i en dyrere version, hvor streaming-boksen får stemmekontrollen Siri indbygget og også kan bruges som spillekonsol.

De mest forventningsfulde taler desuden om, at Apple skal være på vej til at producere eget indhold i form af film og tv-serier a la HBO og Netflix.

Dels skulle der være en aldeles granvoksen iPad på vej. Den skal lyde navnet iPad Pro og have touch-skærm på 12,9 tommer. I lighed med de nye iPhones skal den store tablet være forsynet med A9-processor, to gigabytes RAM og iOS 9.

Opdatering af Watch
Endelig kan vi forvente en opdatering af uret Apple Watch, der blev lanceret i september sidste år. Denne lancering har Apple allerede selv beskrevet og lovet dette efterår. Med opdateringen til watchOS 2 kommer der flere urskiver, flere apps og forbedringer af en række børnesygdomme til uret, der hidtil primært har været en ekstra skærm til iPhone til at sætte på armen.

Med opdateringerne skal uret blive mere selvstændigt og dermed mindre afhængigt af indhold fra mobilen.

Et helt nyt ur i form af et Apple Watch 2 forventes ikke at blive lanceret ved onsdagens keynote. Selv om uret altså blev præsenteret for et år siden, har det reelt kun været i handlen i fem-seks måneder. Dermed lyder rygterne, at vi i denne omgang kun får ny software til det smartswatch, som endnu ikke officielt er kommet i handlen herhjemme.

Ekstra Bladet er som eneste danske medie til stede under eventen i Bill Graham Civic Auditorium onsdag og dækker lanceringen live. Følg med på ekstrabladet.dk

Se også: Test af nyt mobil-hit: Samsung Galaxy S6 Edge+


Sådan gik det for sig da iPhone 6 blev lanceret for et år siden.

51 kommentarer
Vis kommentarer