Største nogensinde: Nu kommer iPad Pro

Apple har annonceret en iPad Pro, som bliver den hidtil største iPad med en skærm på 12,9 tommer

Her ses den nye iPad Pro til højre ved siden af en almindelig iPad. (Foto: MereMobil.dk)
Her ses den nye iPad Pro til højre ved siden af en almindelig iPad. (Foto: MereMobil.dk)

Apple opdaterer nu deres iPad-produktlinje med en stor iPad – en meget stor iPad. Skærmen er på 12,9 tommer og 5,6 millioner pixel.

Samtidigt med iPad Pro kommer der også en stylus kaldet “Apple Pencil”, som dog er ekstra tilbehør og altså ikke medfølger.

Lettere at tegne med ny pen
Når Apple Pencil anvendes, scanner systemet betydeligt oftere, end når man bruger fingeren. Det betyder en ekstra høj præcision, og systemet kan registrere, hvor hårdt der trykkes, ligesom det bliver muligt at lave betydeligt bedre notater og tegninger i frihånd.

Læs også: Her er det nye Apple TV

Sammen med iPad Pro kommer Microsoft med en opdateret Office-pakke, der udnytter nogle af funktionerne ved Apple Pencil.

Ved præsentationen talte Apple en del om de professionelle brugere, hvilket indikerer, at det nok ikke er privatmarkedet Apple her sigter efter.

Læs også: Apple Watch går igen uden om Danmark

En stor tablet er som sådan ikke en nyhed. Samsung har tidligere lanceret Samsung Note Pro 12.2 – en Android-tablet med 12,2 tommer skærm.

Ny processor
iPad Pro drives af den nye A9X processor, som er Apple tredje generations 64 bit CPU-chip. Den har Touch ID, 8 megapixels kamera og understøtter 4G LTE såvel som Wi-Fi.

Læs også: Brugerne tilfredse med Apple Watch

I november starter salget i de første lande. Farverne bliver Silver, Gold og Space Grey. Den kan fås i udgaver med 32 og 128 GB plads – dog skal man købe modellen med 128 GB, hvis den skal have 4G.

De amerikanske priser (der ikke kan omregnes direkte til danske kroner) starter ved 799 dollars (32 GB Wi-Fi). Udgaven med 128 GB i Wi-Fi versionen er sat til 949 dollars, mens den helt store med Wi-Fi plus 4G og 128 GB koster 1079 dollars.

56 kommentarer
Vis kommentarer