Kinesisk top-mobil får ny funktion før iPhone

Huawei Mate S er en konkurrencedygtig topmodel med 5,5 tommer AMOLED-skærm, 13 megapixels kamera samt en ny 'Force Touch'-funktion, som selv iPhone ikke kan tilbyde endnu

Den nye Huawei Mate S med 5,5 tommer skærm præsenteres på IFA-messen i Berlin, som finder sted i denne uge. (Foto: PR)
Den nye Huawei Mate S med 5,5 tommer skærm præsenteres på IFA-messen i Berlin, som finder sted i denne uge. (Foto: PR)

Huawei har lanceret en ny top-telefon, til dem med brug for en stor skærm og en hurtig processor.

Huawei Mate S har aluminiumsdesign med en buet bagside og Huawei lover, at det er en telefon, der vil skille sig ud fra mængden. Den kommer med 5,5 tommer Full HD-skærm (AMOLED-teknologi), der er beskyttet af det brudstærke Gorilla Glass 4 på overfladen.

Mate S er kun 7,2 millimeter tyk og har blot 2,65 millimeter fra kant til skærm. Vægten ligger på 156 gram.

Som vi så det på Honor 7, der netop er lanceret i Europa, så er linsen til kameraet også her udført i safirglas. Opløsningen er 13 megapixels og kameraet har optisk billedestabilisator, mens der på fronten sidder et kamera med 8 megapixels med LED-fotolys.

Læs også: Pretest: Jeg har prøvet Honor 7

Skærmen, på den Mate S udgave der sælges i Kina, har såkaldt ”Force Touch”. Det betyder, at brugeren kan udføre forskellige ting, alt efter hvor hårdt, der trykkes på skærmen. Det kan være at åbne en app eller zoome på et bilede. Huawei fortæller, at de fremadrettet vil se på nye ting, Force Touch kan anvendes til. Aktuelt vides det ikke om en Mate S udgave med Force Touch rammer Europa på et tidspunkt. Samme funktion findes på Apple Watch, men endnu ikke på iPhone, som her må se sig slået af den kinesiske smartphone.

Ny fingeraftrykslæser
På bagsiden af Mate S sidder en fingeraftrykslæser, som er perfekt placeret lige ud for ens pegefinger, og Huawei har udviklet på teknologien, så den både er hurtigere og mere præcis.

Der er desuden indbygget en selvlærings-funktion i læseren, så aflæsning af fingeren løbende forbedres. Det svarer til den fingeraftrykslæser vi også finder i Honor 7, som er Huaweis bud på en OnePlus 2-konkurrent.

Sensoren kan også anvendes til at scrolle i fotos, udløse selfie-kameraet, besvare telefonopkald og endda afbryde alarmen.

Som på Huawei P8 har Mate S også Knuckle Sense. Her kan der tages et screenshot ved at dobbelt-tappe med knoen på skærmen. Desuden kan man nu skifte mellem apps. Ved at tegne et ”C” med knoen kan kameraet startes mens ”M” åbner musikafspilleren. Brugeren kan også selv oprette sine egne genveje.

Knuckle Sense kan stadig, som på P8, bruges til at tegne med knoen uden om ting på skærmen, for at tage et screenshot af udvalgte ting.

Ikke dual-SIM i Danmark
Huawei Mate S findes i udgaver med og uden dual-SIM funktion, altså mulighed for to SIM-kort i samme telefon. I Danmark bliver det udgaven uden dual-SIM, der lanceres.

Blandt de store operatører er det i første omgang kun TDC, der tager Mate S på hylderne. Farvemuligheden bliver Titanium Grey.

Da Huawei Ascend Mate 7 blev lanceret sidste år, var der tale om en fornuftig telefon med 6 tommer skærm til blot 3.999 kroner, men så billig bliver Mate S ikke. Den vejledende pris er sat til 5.199 kroner, og telefonen vil kunne købes i november.

Læs også: Test: Huawei Mate 7 - overraskende god og stor

32 kommentarer
Vis kommentarer