Klinik hævder at kunne ændre din øjenfarve

En laserklinik i Californien kan angiveligt give personer med brune øjne et markant anderledes look – klinikken påstår nemlig at kunne gøre brune øjne blå

Har du altid ønsket dig at få blå øjne? Snart kan en laserbehandling  angiveligt få det ønske til at gå i opfyldelse. (Foto: Kev-Shine)
Har du altid ønsket dig at få blå øjne? Snart kan en laserbehandling angiveligt få det ønske til at gå i opfyldelse. (Foto: Kev-Shine)

Teknologi og lægevidenskab har givet mennesket mulighed for at ændre deres udseende markant. Der findes et hav af implantater og behandlinger, som kan hjælpe dem, der ønsker at ændre deres look.

Men at vi er i stand til at ændre en persons øjenfarve permanent, det er alligevel noget helt nyt. Ikke desto mindre er det, hvad laserklinikken Stroma Medical Corporation i Californien hævder at kunne gøre. Ifølge deres hjemmeside, kan de ved hjælp af en ny laserbehandling fjerne pigmenterne i brune øjne, så de bliver blå.

Se også: Oplad mobilen trådløst i tasken

Hvorfor skulle man overhovedet ønske det, tænker du nok. Men på den anden side – hvorfor skulle man ønske at få lavet læberne mere fyldige eller brysterne større?

En fornuftig forklaring eller manglen på samme, finder man nok først, når de første klienter en gang i fremtiden går under laseren.

Sådan fungerer behandlingen
I brune og mørke øjne indeholder regnbuehinden –som er den farvede hinde rundt om pupillen – store mængder af melanin, det naturlige pigment, der også påvirker hudfarve og hårfarve.

I blå og grønne øjne indeholder regnbuehinden kun meget lidt melanin, og det er det, som gør, at øjnene fremstår blå. Behandlingen er i teorien altså relativ simpel –  med laser fjerner man den store mængde melanin hos personer med brune øjne, som dermed over nogle uger langsomt vil få blå øjne.

Se også: Apple installerer permanent reklame for Apple Watch på din telefon

Selve behandlingen vil ikke tage mere end 30 sekunder per øje. Kroppen reagerer på behandlingen og begynder derefter selv at eliminere melaninen – en process, som kan tage flere uger. Behandlingen er endnu kun på forsøgsstadiet, men virksomheden regner med at gøre den tilgængelig for almene forbrugere snarligt.

– Vi har gennemført en foreløbig menneskelig undersøgelse for at teste sikkerheden og effektiviteten af proceduren og ved hjælp af det, har vi designet og bygget vores næste generations-enhed. Næste skridt bliver at færdiggøre vores forsøg, skriver klinikken på deres hjemmeside.

Se også: Facebook har fjernet 'fed' emoji

Det er uvist, hvor sikker behandlingen egentlig er. Kritikere hævder, at behandlingen kan medføre grøn stær, som i sidste ende kan gøre klinikkens klienter blinde.

I øvrigt har en tidligere undersøgelse vist, at melanin spiller en vigtig rolle i at beskytte øjet og dets funktion. Personer med brune øjne har dermed bedre chancer for at have et livslangt godt syn – tænk dig derfor en ekstra gang om, hvis du et øjeblik overvejede, at det kunne være sjovt at få blå øjne.

21 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere