Kom sikkert gennem gaveindkøb på nettet

Sådan undgår du, at kæresten ender med en kopi-taske fra Louis Vuitton og at dine kontooplysninger havner i hænderne på it-svindlere

Få gode råd til onlineshopping. (Foto: Flickr/Robbert Noordzij)
Få gode råd til onlineshopping. (Foto: Flickr/Robbert Noordzij)

Det er snart jul. Sådan da.

Det er i hvert fald snart tid til at overveje gaver – hvad skal de forskellige egentlig have, og hvornår er det lige, du skal finde tid til at få gaverne købt?

Første punkt, må du selv finde ud af. Men andet punkt, det kan internettet hjælpe dig med – her kan du meget behjælpeligt handle hele døgnet. Altså, lige når det passer dig.

Og den mulighed er umiddelbart noget, danskere kan lide.

Tal fra Foreningen for Dansk Internethandel (FDIH) viser nemlig, at mere end halvdelen af danskerne sidste år købte julegaver på nettet, og i år ser ikke ud til at blive en undtagelse for den tendens. Tværtimod.

Se også: Nægter at give op: Nu bliver Google+ lavet helt om  

Ifølge foreningen forventes det, at danskerne i løbet af den kommende måneds tid vil slå alle rekorder i online juleshopping.

Og samtidig forventer de danske netbutikker også et markant større julesalg end sidste år. 

Stigende net-kriminalitet
Desværre er salgsrekorder ikke de eneste rekorder, der forventes at blive slået.

I takt med danskernes stigende julehandel på nettet, ses nemlig også et stigende antal fupbutikker og svindlere, der forsøger at misbruge kontooplysninger.

I den forbindelse kommer Janus R. Nielsen, sikkerhedsekspert hos it-firmaet AnyTech365, her med en række råd til, hvordan du kommer sikkert gennem årets julegaveindkøb på nettet.

Se også: Her er de perfekte julegaver til gadget-kvinden  

Følg din mavefornemmelse: Ser det ud til at være for godt til at være sandt, så er det det ofte. Op til jul ser vi en kraftig stigning af falske webshops, der sælger mærkevarer til meget lave priser. Der er ofte tale om tøjmærker som Ralph Lauren og Mulberry, men det kan også være solbriller, sko og dyrt elektronisk udstyr, der kan findes utroligt billigt. Rabatter på op til 70 procent på kvalitetsmærkevarer er usædvanligt.  

Kig altid efter kontaktoplysninger: Mangler der oplysninger som telefonnumre, adresser og CVR-numre, er det ikke et sted, du bør handle. Vær dog opmærksom på, at der kan forekomme CVR-numre og lignende, som bliver misbrugt af it-svindlere. Det er derfor altid en god idé at kontrollere CVR-nummeret på cvr.dk.

Kig efter e-mærket: Kig altid efter e-mærket, som er et dansk mærke for sikker internethandel. Alle e-mærkede netbutikker er kontrolleret af e-handelsfonden, og her kan du altid få hjælp, hvis du har brug for det.       

Du kan både montere en lang række Android-telefoner og alle iPhones fra og med iPhone 5. (Foto: PR) Elektronik - 18. nov. 2015 - kl. 09:32 Sådan kan du gøre din gamle cykel topmoderne  

Betaling med kort: Brug altid dit dankort eller kreditkort, når du handler på nettet (og altså ikke via en overførelse fra netbank, afbetaling, girokort eller eftersending). På den måde vil du være beskyttet af indsigelsesordningen, så du kan få dine penge tilbage, hvis du eksempelvis ikke modtager din vare. Et andet råd er at overveje en ekstra sikkerhedskode, som f.eks. Verified by Visa eller MasterCard SecureCode, når du betaler med dine kreditkort online. Her skal du indtaste en ekstra kode, inden betalingen kan gennemføres. Det vil sikre dig mod misbrug på nettet, hvis svindlere skulle få fat i dit kort.

Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Anders Zacho
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen