Kvalitets-hørepropper til mobilen

Stor test: Brug lidt flere penge på gode høretelefoner, der holder og lyder fantastisk – dine ører vil takke dig

Det kan godt betale sig at smide lidt flere penge efter høretelefonerne til mobilen, hvis du vil have bedre lyd. (Foto: Lyd & Billede)
Det kan godt betale sig at smide lidt flere penge efter høretelefonerne til mobilen, hvis du vil have bedre lyd. (Foto: Lyd & Billede)

Det er ikke nogen hemmelighed, at de høretelefoner, der følger med mobiltelefonen, er noget bras.

Lydkvaliteten er dårlig, de mangler dybde i bassen, og diskanten skurrer. Det er også svært at skelne instrumenter fra hinanden, og de forvrænger, når man prøver at skrue op for lyden.

Desuden sidder de ofte dårligt, hvilket både er ubekvemt og svækker basgengivelsen endnu mere. Oven i det hele er byggekvalitet under al kritik, så de hurtigere går i stykker.

Derfor anbefaler vi normalt, at man ofrer mindst et par hundrede kroner på nogle anstændige afløsere.

I denne test går vi et skridt videre. Vi vil ikke nøjes med gennemsnitlig lyd- og konstruktionskvalitet.

Her ser vi på høretelefoner til dem, som ofte lytter til musik med sådan nogle; som vil kunne opfatte nuancer i musikken; og som vil have et produkt, der holder, og som man rent faktisk føler noget for. Så havner vi i prisklassen omkring tusind kroner, selv om de selvfølgelig ofte kan findes billigere i butikkerne.

Læs testen i sin helhed her

(Foto: Lyd & Billede)
(Foto: Lyd & Billede)

Audio-Technica ATH-CKX9iS

Audio-Technica ATH-CKX9iS er desværre en opvisning i gode ambitioner og ideer, der ikke fungerer i praksis. At høretelefonerne holdes på plads, og at der er mange propper at vælge imellem, lyder godt, men de er svære at få til at sidde – og ubekvemme, når de endelig sidder.

Man har prøvet at opnå en kraftig og samtidig naturlig lyd, men snubler i den skarpe, næsten ubehagelige diskant.

Vi håber på en efterfølger, der kan rette op på problemerne. Så vil man få et par fremragende høretelefoner, men denne version kan man godt springe over.

Fakta:

Elementer: 13,5 mm

Frekvensområde: 5 Hz – 25 kHz

Impedans: 32 ohm

Følsomhed: 104 dB

Vægt: 10 g

Plus: Kontrol/mikrofon, der virker med alle typer mobiltelefoner. Sidder godt, selv om man er aktiv.

Minus: Det kræver øvelse at sætte dem i på den rigtige måde, og komforten er ikke den bedste. Tvivlsom kvalitetsfølelse. Diskanten ødelægger den ellers fremragende lyd.

Pris: 670 kroner

Samlet vurdering (1-6): 3

Læs hele testen af Audio-Technica ATH-CKX9iS her

(Foto: Lyd & Billede)
(Foto: Lyd & Billede)

Beyerdynamic MMX 102 iE

Beyerdynamic MMX 102 iE gør ikke så meget væsen af sig. De er simple af form og farve. Men indeni sidder veltrimmede elementer, der gør, at de kan spille bukserne af de fleste andre høretelefoner i prisklassen.

De har god dynamik og en klar lyd, der afslører detaljer i musikken. Men de er ikke kedeligt neutrale af den grund, for bassen er stærk, men kontrolleret.

Høretelefonerne er velbyggede og har godt tilbehør. Bortset fra basfanatikere og audiofile burde de fleste kunne blive tilfredse med lyden, uanset hvilken musikgenre man foretrækker.

Fakta

Elementer: (ikke opgivet)

Frekvensområde: 10 Hz – 23 kHz

Impedans: 23 ohm

Følsomhed: 104 dB

Vægt: 13 g

Plus: Adapter til computeren medfølger, så de kan bruges til Skype. Meget solide med en fremragende kvalitetsfølelse. Lydkvaliteten slår det meste i prisklassen.

Minus: Ingen volumenknap på kontrol/mikrofon. Hylsteret er en simpel stofpose.

Pris: 499 kroner

Samlet vurdering (1-6): 6

Læs hele testen af Beyerdynamic MMX 102 iE her

(Foto: Lyd & Billede)
(Foto: Lyd & Billede)

Bose SoundTrue In-Ear

For dem, der synes, at det er ubehageligt med propper, der går ind i øregangen, kan SoundTrue være en redningskrans.

Den bøjle, der holder dem på plads, er meget bekvem og let at få ind i øret. Man behøver ikke at skamme sig over udseendet, og kvalitetsfølelsen er i top. Kontrol/mikrofon er god, og etuiet af høj kvalitet.

Lyden er dog lidt speciel, hvilket gør, at de ikke egner sig til alle musikstilarter eller lyttere. Diskanten er overdrevet, og de lyder lidt kunstigt med akustisk og krævende musik. Lyt, før du køber!

Fakta

Elementer: (ikke opgivet)

Frekvensområde: (ikke opgivet)

Impedans: (ikke opgivet)

Følsomhed: (ikke opgivet)

Vægt: 18,5 g

Plus: Smarte og bekvemme øresnegle, der bliver siddende. Fremragende byggekvalitet og velgjort kontrol/mikrofon.

Minus: På grund af konstruktionen lækker de meget lyd og mangler bastryk. Passer ikke til alle musikstile eller kræsne lyttere.

Pris: 1000 kroner

Samlet vurdering (1-6): 4

Læs hele testen af Bose SoundTrue In-Ear her

(Foto: Lyd & Billede)
(Foto: Lyd & Billede)

JBL Synchros S100a

Hvis man elsker musik med tung, pumpende bas, er JBL Synchros S100a et godt valg, for de spiller med kraft og dybde i bassen uden at tabe pusten.

Høretelefonerne er stilfulde og af god kvalitet med en ledning, der ikke filtrer. Vi kan godt lide det lille etui, og at man ud over silikonepropper også får skumpropper med. Noget for enhver smag. Men kontrol/mikrofon er underligt plasticagtig.

Det skal dog siges, at hvis man kan lide mere raffineret musik, så har de ikke helt den finesse, der kræves, og bortset fra bassen er de lige lovlig tilbageholdende.

Fakta

Elementer: 9 mm

Frekvensområde: 10 Hz – 22 kHz

Impedans: (ikke opgivet)

Følsomhed: 106 dB

Vægt: (ikke opgivet)

Plus: Kraftig bas til dem, der kan lide det. Der medfølger mange propper, inklusive skumpropper. Solide og velbyggede med kludderfri ledning.

Minus: Passer ikke til alle musikgenrer og mangler raffinement i lyden. Plasticagtig kontrol/mikrofon, der ikke passer i stil med resten.

Pris: 530 kroner

Samlet vurdering (1-6): 4

Læs hele testen af JBL Synchros S100a her

Marshall Headphones Mode EQ

Marshall Headphones Mode EQ når desværre ikke op på samme niveau som producentens trådløse højttaler. Det rock-agtige design er ganske vist lykkedes godt, men kvalitetsfølelsen er ikke lige så god. Desuden mangler de både volumenkontrol og opbevaring til transport, hvilket virker lidt nærigt.

Selv om de gengiver hele registeret fint, er det bassen, der dominerer – i større eller mindre grad, afhængigt af EQ-indstillingen. Men når den nu er så fremtrædende, burde der have været mere bastryk og -respons, for at de kunne være perfekte rock-høretelefoner.

Fakta

Elementer: 9 mm

Frekvensområde: 20 Hz – 20 kHz

Impedans: 30 ohm

Følsomhed: 98 dB

Vægt: (ikke opgivet) Plus: Sejt design, der fint afspejler mærket. Mulighed for at vælge, hvor meget bas-boost man foretrækker.

Minus: Kontrol/mikrofon mangler både volumenknap og mulighed for at skifte sang. Intet etui medfølger, og kvalitetsfølelsen er ikke i top.

Pris: 550 kroner

Samlet vurdering (1-6): 4

Læs hele testen af Marshall Headphones Mode EQ her

(Foto: Lyd & Billede)
(Foto: Lyd & Billede)

Samsung Level In EO-IG900

På papiret ser det ud, som om Samsung er gået den rigtige vej med Level In. Men i realiteten er de ikke tilstrækkelig eksklusive eller solide til prisklassen. Og selv om den lidt indsmigrende lyd er rigtig god på rimelig volumen, så får de problemer, når man presser dem.

Samsung skal dog have ros for, at man får så mange propper med, at de burde passe til enhver smag og til alle ører.

For nogle kan Samsung Level In være fine, men der er lidt for mange forbehold til, at vi kan anbefale dem.

Fakta

Elementer: 10 mm

Frekvensområde: (ikke opgivet)

Impedans: 8 ohm

Følsomhed: (ikke opgivet)

Vægt: 15,7 g

Plus: Hele syv par propper i forskellige størrelser og materialer samt et praktisk etui. Lyder rigtig godt på normal volumen.

Minus: Kontrol/mikrofon virker kun fuldt ud med Android smartphones. De føles ikke så eksklusive, som de burde til prisen. Ledningen har ikke trækaflastning.

Pris: 1150 kroner

Samlet vurdering (1-6): 4

Læs hele testen af Samsung Level In EO-IG900 her

(Foto: Lyd & Billede)
(Foto: Lyd & Billede)

Sennheiser Momentum In-Ear

Alene udseendet afslører, at Sennheiser Momentum In-Ear er hørepropper, der ikke er lavet til de forsigtige og lavmælte. Det er derfor ikke de rigtige høretelefoner, hvis man vil sidde ned og høre jazz eller akustisk musik.

Basgengivelsen er dyb og kraftig, og det gør det fedt at lytte til elektronisk og medrivende rytmisk musik. Til den målgruppe leverer de den helt rigtige lyd.

Kvalitetsfølelsen er god, og vi kan lide, at man får så mange propper med samt et fremragende etui til transport.

Fakta

Elementer: (ikke opgivet)

Frekvensområde: 15 Hz – 22 kHz

Impedans: 18 ohm

Følsomhed: 118 dB

Vægt: 16 g

Plus: Smart, solid transportæske af god kvalitet samt fire par propper. Anderledes og lækkert design. Til den rigtige musik er de meget medrivende og fede at lytte med.

Minus: Ikke egnet til al musik, da diskanten er noget skinger, og bassen kan blive for overdrevet.

Pris: 780 kroner

Vurdering (1-6): 5

Læs hele testen af Sennheiser Momentum In-Ear her

(Foto: Lyd & Billede)
(Foto: Lyd & Billede)

Vain Sound No2

Vi ville virkelig gerne kunne lide disse høretelefoner fra det lille svenske familieforetagende. Om ikke andet, så fordi de tør udfordre de store.

Designet er virkelig vellykket, høretelefonerne ser rigtig godt ud, og det føles som et kvalitetsprodukt. Desuden har de et lækkert etui og et smart magnetfæste, som holder hørepropperne sammen.

Men det hjælper ikke, når lyden ikke når op samme niveau som de øvrige i prisklassen. Vain Sound No2 lyder simpelthen for usofistikeret i sammenligning.

Fakta

Elementer: 11 mm

Frekvensområde: 20 Hz – 20 kHz

Impedans: 16 ohm

Følsomhed: 107 dB

Vægt: (ikke opgivet)

Plus: Pæn og naturligt kludderfri ledning. Sobert design og god byggekvalitet. Smart magnetfæste holder hørepropperne sammen.

Minus: Ingen volumenknap på kontrol/mikrofon. Rå lyd uden finesse og detaljer.

Pris: 625 kroner

Samlet vurdering (1-6): 4

Læs hele testen af Vain Sound No2 her

11 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere