LG's nye topmodel er pakket ind i læder

LG G4 får super skærm med 4K-teknik og vildt kamera

LG's nye model G4 skruer op for hyggen med lædercover. Samtidig får den nye telefon quantum dot teknik og vildt kamera. (Foto: PR)
LG's nye model G4 skruer op for hyggen med lædercover. Samtidig får den nye telefon quantum dot teknik og vildt kamera. (Foto: PR)

På et pressemøde i London har koreanske LG netop lanceret den nye flagskibsmodel LG G4, som følger i fodsporene på den anmelderroste LG G3. Som noget nyt fra LG kommer topmodellen i to versioner – én med bagcover af plast og én med en bagside fremstillet i ægte læder. Med plastic-bagcover bliver mobilen tilgængelig i farverne guld, grå og hvid, mens læder-modellen fås i brun, sort, rød, blå eller beige. Præcis som ved LG G3 er designet kurvet på bagsiden, så mobilen er nemmere at holde i hånden.

Læs også: Galleri: Helt tæt på LG G4

Skærmen er til gengæld blevet kraftigt forbedret. Den er stadig på 5,5” og byder på en opløsning på 2560 x 1440 pixel, men panelet er nu af typen quantum dot, som LG også bruger i sine tv-topmodeller med 4K-opløsning. Med quantum dot opnår man både øget kontrast og lavere energiforbrug, og da det separate touch-panel nu er blevet erstattet af in-cell touch-teknologi, er skærmen blevet fysisk tyndere, og grafik og ikoner opleves nu som værende helt tæt på brugeren, ligesom lysstyrken er kraftigere end nogensinde.

Samme ydre
På ydersiden ligner LG G4 altså sin forgænger på en prik – inklusiv tænd- og sluk- samt volumenknapperne på bagsiden – og det er derfor primært under skærmen, at vi ellers finder de fleste nyheder.

(Foto: PR)
(Foto: PR)

Operativsystemet er den nyeste Android-version, 5.1 Lollipop, med LG’s egen brugerflade i en spritny inkarnation, UX 4.0, lagt oveni. Med UX 4.0 får brugeren en del nye funktioner med i købet. Som for eksempel et nyt og forbedret galleri samt muligheden for lynhurtigt at tage billeder, selv hvis mobilens skærm er slukket. Du kan også anvende LG G4 som fjernbetjening til tv’et, ligesom mobilen nu kommer med indbyggede apps, der kan holde styr på din sundhed og træning.

Pro kamera
Kameraet er en historie for sig og kommer med samme laser-baserede autofokus som LG G3 samt optisk billedstabilisering, 16 MP opløsning og en f/1.8 linse, hvilket giver superskarpe og lyse billeder selv i dårlig belysning, lover LG. En særlig farvespektrumsensor ved siden af linsen skal hjælpe med at gengive motivers ægte farver.

Hvis man selv vil være herre over sit kamera, giver LG G4 mulighed for, at brugeren selv kan justere på parametre som lukkerhastighed, ISO, hvidbalance, etc., og man kan sågar vælge at gemme billederne i RAW-format, som på et rigtigt professionelt kamera.

Læs også: Apple har solgt 61 millioner iPhones

Gode selfies burde også være garanteret med det 8 MP kamera, der sidder på forsiden.

Seks kerner
Processoren fra Qualcomm er på seks kerner, der er clocket til 1,8 GHz, og batteriet, som kan skiftes ud, er på 3000 mAh. Begge modeller kommer med 32 gigabyte indbygget lager, som kan udvides med op til yderligere 128 gigabyte via microSD-kort

(Foto: PR)
(Foto: PR)

I skrivende stund kender vi ikke den danske pris på LG G4, men den vejledende pris for det europæiske marked er 4.841 kr. for modellen med plast-bagcover og 5.215 kr.  for modellen med bagcover af læder. Lædermodellerne i blå og beige farve kommer desværre ikke i butikkerne i de nordiske lande. Til gengæld får man et plastic-cover i farven guld med gratis, hvis man køber en model med læder-bagcover. LG G4 skal være i de skandinaviske butikker inden sommerferien, lover LG.

Specifikationer

Operativsystem: Android 5.1 Lollipop + LG UX 4.0

Skærm: 5,5” IPS Quantum QHD 2560 x 1440 (538 ppi)

Processor: 1,8 GHz Snapdragon 808 hexa-core

Hukommelse: 3 GB ram / 32 GB lager (+ microSD op til 128 GB)

Kamera: 16 MP f/.8 + OIS / 8 MP

Trådløst: 4G/LTE, 802.11 ac/a/b/g/n, Bluetooth 4.1 LE, A-GPS/GLONASS, NFC

Mål: 148,9 x 76,1 x 9,8 mm

Vægt: 155 g

Batteri: 3000 mAh

5 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere