Live-streaming indtager Twitter

Twitter har netop lanceret Periscope – en app, der gør det muligt for brugerne at transmittere direkte video til deres følgere på det sociale medie

Periscope livestreamer begivenheder direkte fra din telefon til dine følgere på Twitter. (Foto: Anthony Quintano)
Periscope livestreamer begivenheder direkte fra din telefon til dine følgere på Twitter. (Foto: Anthony Quintano)

Livestream er det nye sort på internettet. Computerspillere tjener allerede en fed hyre på at 'streame' deres spilleri i realtid til tusindvis af brugere på hjemmesider som 'Twitch', og nu håber Twitter på at få en del af deres brugere med på livestream-bølgen.

Det sociale medie har netop købt livestream-app'en Periscope for 100 millioner dollars, skriver Yahoo. App'en gør det muligt for brugerne at interagerer og dele indhold på en hel ny måde.

– Periscope lader dig sende live video til hele verden. Ved at gå live, notificerer man automatisk sine følgere, som kan deltage, kommentere og sende dig 'hjerter' i realtid, fortalte holdet bag Periscope i en iTunes podcast.

Hjerterne, som de omtaler i udsendelsen, har samme funktion som 'likes' på Facebook.

Et 'tab' med fingeren på skærmen, og så livestreamer du video til alle dine følgere på Twitter. (Foto: Periscope/iTunes)
Et 'tab' med fingeren på skærmen, og så livestreamer du video til alle dine følgere på Twitter. (Foto: Periscope/iTunes)

Når man går offline igen, kan de følgere, som ikke nåede at følge med i den direkte livestream, se en genudsendelse af øjeblikket, der automatisk bliver slettet igen efter 24 timer.

Se også: Lynhurtig luksusmobil med børnesygdomme

Periscope er blot en af stadigt flere services, der tilbyder brugere at livestreame gennem dem. En anden app 'Meerkat', der fungerer på samme måde som Perscope, spåes af en af Obamas ledende rådgivere, Dan Pfeiffer, til at spille en stor rolle i det kommende amerikanske præsidentvalg. Det fortalte han for nyligt under en konference i Texas, skriver Berlingske.

Men det er svært at sige, hvor stor en success livestreaming bliver. Det afhænger i høj grad af, om servicen fanger en bred del af brugerne på internettet og de sociale medier. I den forbindelse er det vigtigt, at de første livestreambrugere viser noget, som deres følgere rent faktisk gider at se.

Se også: 5 geniale ideer som gør din smartphone endnu smartere

Periscope og livestreaming generelt rejser også nogle juridiske spørgsmål. Er det for eksempel i orden at livestreame en fodboldkamp eller en koncert? Det er stadig en gråzone, som der vil udvikles på i fremtiden.

Livestreaming vil formentlig også bane vejen for nye internet-berømtheder, hvor man vil kunne følge dem dagen lang i realtid.

App'en er i øjeblikket kun tilgængelig til iOS.

Hent den her

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere