Luksuslyd til skrivebordet

Her får du lækre aktive højttalere med DAC, og trods størrelsen er lyden heldigvis ikke spor fesen

(Foto: Lyd & Billede)
(Foto: Lyd & Billede)

Argumenterne for aktive højttalere er ikke kun, at du slipper for højttalerkabler. Med forstærkeren indeni kan højttalerne nemlig lyde bedre, og praktisk er det også. Især i disse tider, hvor flere og flere bruger mobiltelefonen eller den bærbare som lydkilde.

Nyere aktive højttalere – hvor forstærkeren altså er indbygget – kan endnu et trick. De har også en indbygget digitalkonverter, eller DAC, som tager sig af signalprocessen, når du tilslutter en digital lydkilde, f.eks. en laptop.

Det kan give dig endnu bedre lyd, og så er det også praktisk at have alt på ét sted: Højttalere, forstærker og DAC.

Læs også: Ny Beolit-højttaler fra B&O Play

De små Quad 9AS, som vi tester her, har de indgange, som de fleste af os har brug for. USB-indgang til computeren, optisk og koaksial digitalindgang til andre lydkilder, men også en analog lydindgang. De er dog ikke trådløse, så kan man ikke streame til dem uden en adapter.

I den ene Quad-højttaler sidder DAC’en med alle indgangene på bagsiden, en hovedtelefon-udgang på siden og touch-felter til justering af volumen og valg af lydkilde.

Behageligt lydbillede
Den har også udgang til en subwoofer, hvis du vil have mere bas, og ser du godt efter, er der desuden en knap til at vælge imellem tre slags basgengivelse: Shelf til dæmpning af bassen, Flat til de fleste placeringer, og Boost til, når højttalerne sættes på standere og har brug for hjælp til at øge basniveauet.

Med en membranoverflade på 10 cm hører bas-elementet ikke til de største, og det toppes af et 25 mm diskant-element. De drives af en tilpasset forstærker for hvert element, og den anden højttaler har et tilsvarende setup med integrerede 65 og 35 watt forstærkere.

Læs også: HTC One M9 lækket før tid

DAC’en i Quad 9AS kan håndtere højopløste lydfiler op til 24 bit dybde, og de er således perfekt til dem, der har brug for små højttalere, som kan håndtere de nye, højopløste lydformater.

De trives forbavsende godt på standere, så længe basvælgeren står på Boost, men har det allerbedst i et lille rum. Eller på skrivebordet, i hjemmestudiet eller ved siden af tv’et.

Læs hele anmeldelsen her.

1 af 3 (Foto: Lyd & Billede)
2 af 3 (Foto: Lyd & Billede)
3 af 3 (Foto: Lyd & Billede)
14 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere