Mænd måler muskler, kvinder tjekker kalorier

Mobilen er blevet vores faste træningsmakker, men der er stor forskel på, hvordan kønnene bruger den elektroniske ven

Der bliver holdt øje med musklerne. Og det er mændene selv, der gør det (Foto: Hammerin Man/flickr)
Der bliver holdt øje med musklerne. Og det er mændene selv, der gør det (Foto: Hammerin Man/flickr)

Mindre lår eller større lår. Mindre arme eller større arme.

Der er stor forskel på, hvad målet er, når danskere med ihærdige intentioner trækker i løbetights og træningstrøje og går i gang med at dyrke målrettet motion.

Man kan bruge en smartphone til meget, og forskere anbefaler, at du har den lige i nærheden, når du skal koncentrere sig om f.eks. arbejdsopgaver. (Foto: Colourbox) Elektronik Forskere: Ha' altid din smartphone på dig

Men trods store forskelle på de individuelle mål, har to tredjedele af de danskere, der regelmæssigt motionerer, også noget helt bestemt til fælles. Deres bedste ven i træningssituationen er nemlig deres mobil. Det viser en undersøgelse fra teleselskabet Telia og panelportalen YouGov.

Der er dog stor forskel på, hvad henholdsvis mænd og kvinder bruger mobilteknologien til. Hele 71 pct. af mændene bruger hovedsageligt mobilen til at høre musik under træning. Og 41 pct. flere mænd end kvinder bruger mobilen til at holde styr på vægt og styrke.

Nu kan du måle dit lille barns temperatur uden det store besvær. (Pr-foto) Elektronik Ta' dit barns temperatur med din smartphone

Hos kvinderne bruges mobilen hovedsageligt til at måle distancer og forbrændte kalorier. Men samtidig svarer næsten hver femte kvinde også, at de bruger mobilen til at tage billeder under træningen.

– Resultaterne stemmer godt overens med billedet i vores centre. Pigerne bruger typisk mere tid på løbebåndene og crossmaskinerne – og tracker de forbrændte kalorier til regnskabet – mens mændene noterer ned, hvor mange kilo de har haft på den seneste bænkpres, siger Kia Aagaard, kommunikationschef i fitness dk.

Sådan kender vi multitools bedst (Foto: brian.ch/Flickr) Elektronik Er det her det mest maskuline armbånd nogensinde?

Ved at følge med os rundt alle steder giver mobilen ifølge pressechef i Telia, David Engstrøm, danskerne mere værdi i hverdagen:

– Mobilens tilstedeværelse skyldes ikke blot, at vi vil være tilgængelige for andre hele tiden. Det handler også om, at mobilen giver vores hverdagsaktiviteter nye dimensioner. Denne undersøgelse viser f.eks., hvordan danskerne via mobilen kan få mere ud af den fysiske træning ved at få fornyet energi via musik, sætte sig nye mål og følge udviklingen i træningspræstationerne, siger han i en pressemeddelelse.

0 kommentarer
Vis kommentarer