1970 ødelægger din iPhone: Nu løser Apple problemet

Datofejlen, kendt som 1970 datebug, bliver nu løst i iOS - Apple er på vej med en opdatering

Det er i telefonens indstillinger, at du - hvis man virkelig gør sig en anstrengelse - kan sende din iPhone i koma ved at indstille datoen forkert. (Privatfoto: Zach Straley/YouTube)
Det er i telefonens indstillinger, at du - hvis man virkelig gør sig en anstrengelse - kan sende din iPhone i koma ved at indstille datoen forkert. (Privatfoto: Zach Straley/YouTube)

Apple har tidligere bekræftet en fejl i iOS-styresystemet, der gør, at en iPhone låser og bliver totalt ubrugelig, hvis årstallet sættes tilbage til 1970, skriver MereMobil.dk.

I dagligdags brug har det ingen praktisk betydning, at produkterne har denne fejl, da det nok ikke er ret mange, der manuelt vil stille datoen så langt tilbage.

Det er i telefonens indstillinger, at du - hvis man virkelig gør sig en anstrengelse - kan sende din iPhone i koma ved at indstille datoen forkert. (Privatfoto: Zach Straley/YouTube) Mobil Det må du IKKE gøre! Denne dato lammer din iPhone

Fejlen har alligevel fået meget opmærksomhed i tech-medierne, og naturligvis har mange nok forsøgt, om det nu også kunne passe, hvorefter deres iPhone har låst sig ubehjælpeligt fast.

LÆS OGSÅ: Vred Tim Cook giver FBI fingeren


Se herover, hvordan technørden Zach Straley tvang sin telefon i koma ved at indstille datoen til 1. januar 1970. (Video: YouTube)

Lige nu arbejder Apple på at færdiggøre den næste store iOS-opdatering med navnet iOS 9.3, og denne vil indeholde en rettelse af 1970 datofejlen.

I iOS 9.3 beta 4, som lige nu er i hænderne på betatestere og udviklere, kan datoen ikke stilles længere tilbage end 2001.

Desuden bliver det muligt, at genåbne låste iPhones.

EZtip kan vendes begge veje - og passer altid i telefonen. (Foto: Scosche) Mobil Ny ledning til Android-telefoner vender USB på hovedet

Via iTunes kan iOS-enhederne låses op, så man ikke behøver forbi en autoriseret mobilreparatør.

Det er endnu ikke offentliggjort hvornår Apple frigiver iOS 9.3 til offentligheden.

LÆS OGSÅ: Ny iPhone afsløres (måske) 22. marts

0 kommentarer
Vis kommentarer