Nye mobilpriser: Fri tale gør regning større

Teleselskabet 3 giver fra i morgen fri tale til alle nye abonnenter - men det kan gøre regningen dyrere for dem, der ikke taler ret meget

Sådan ser de nye forhøjede priser ud hos 3 - alle abonnementer er fremover med fri tale. Med grundprisen for at være kunde hos 3 hæves - særligt for dem, der ikke taler ret meget i deres mobiltelefon. (PR-foto)
Sådan ser de nye forhøjede priser ud hos 3 - alle abonnementer er fremover med fri tale. Med grundprisen for at være kunde hos 3 hæves - særligt for dem, der ikke taler ret meget i deres mobiltelefon. (PR-foto)

Ideen er sådan set meget sympatisk: Fra i morgen er det slut med at vælge mellem 1, 3, 6 o.s.v. timers taletid, hvis man vil være abonnent hos Teleselskabet 3.

I stedet bliver det fremover alene dit forbrug af data, der afgør prisen på telefonabonnementet:

'Vores kunder bruger ekstremt meget data – og i takt med, at stadig flere kommer på det nye 4G/LTE-netværk, vil det bare eksplodere yderligere,' skriver David Elsass, direktør for privatmarkedet i Teleselskabet 3 Danmark, i en pressemeddelelse om de nye priser.

Dyrt at tale lidt
Men et hurtigt kig på de nuværende 3-priser og det nye prisskema afslører hurtigt, at man skal se sig rigtig godt for. For hvis du er en typisk forbruger, så risikerer du en højere regning - hvis du altså er på udkig efter et nyt abonnement og sammenligner med de eksisterende 3-priser:

Fx. koster det i dag 129 kroner hos 3 at få 2 GB data og 3 timers tale. Det er et abonnement, der - sammen med fri SMS/MMS og ingen opkaldsafgift - fortsat dækker manges behov.

Men fra i morgen er den nye billigste pris 159 kroner - eller 360 kroner dyrere om året. Og for de penge får du endda kun adgang til halvt så mange data som i pakken til 129 kroner. Skal du derfor have et abonnement, der faktisk giver dig 2GB data, skal du nu betale hele 179 kroner om måneden - eller 600 kroner mere om året.

Også forbrugere, der har 3-abonnement med 6 timers tale og 5 GB data hos 3, skal fra i morgen betale mere, hvis de tegner et abonnement hos 3. Igen er prisstigningen 30 kroner om måneden - eller 360 kroner om året.

Alternativet for nye kunder vil derfor være at fravælge 3 og i stedet kaste sig over et af de mange discountselskaber som Telmore, BiBob eller Oister. Kunder, der allerede har et af de gamle abonnementer hos 3, fortsætter derimod med de nuværende lavere priser, indtil de vælger at skifte abonnement selv.

Lidt billigere for storforbrugere
Derimod kan storforbrugere af data glæde sig en smule over den nye prisstruktur hos 3. Her er der nemlig penge at spare for dem, der fx. bruger tæt på 10 GB data om måneden - i dag koster sådan en pakke typisk mindst 198 kroner om måneden hos 3 - ny pris fra i morgen, med fri samtale, er 179 kroner. Eller en besparelse på 228 kroner om året.

Teleselskabet 3 forventer da også, at deres nye prisstruktur bliver særlig givtig for de mange kunder, som fremover vil streame datatunge film og musik på deres mobiltelefon.

'Data er fremtiden, det er her, man som teleselskab for alvor kan differentiere sig over for kunderne ved at have et godt netværk med mulighed for hurtige hastigheder – og attraktive datapakker, der opfylder kundernes behov. Derfor har vi valgt at fokusere på data i vores nye abonnementer,' skriver David Elsass, direktør for privatmarkedet i Teleselskabet 3 Danmark.

Tal helt vildt løs
Selv om priserne vil stige for en del af kunderne, så kan alle glæde sig over, at der virkelig er tale om fri tale.

Ifølge 3 er der ingen begræsningerne på talestrømmen - heller ikke, når du bruger 3's netværk i Sverige, hvor der også er fri tale.

Du skal dog fortsat betale minuttakst for 70-numre, 80-numre og 90-numre. Her er prisen 60 øre pr. minut, oplyser 3. Og der er også fortsat forhøjede priser for at ringe til udlandet.

1 af 2 Her er det nuværende prisskema for abonnementer hos 3. (PR-foto)
2 af 2 Sådan ser de nye forhøjede priser ud hos 3 - alle abonnementer er fremover med fri tale. Med grundprisen for at være kunde hos 3 hæves - særligt for dem, der ikke taler ret meget i deres mobiltelefon. (PR-foto)
0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere