Nokia slået af pinden som verdens største

Finske Nokia kan for første gang i 14 år ikke længere kalde sig verdens største producent af mobiltelefoner

Der er ingen grund til smil hos finske Nokia, som for første gang i 14 år ikke længere kan kalde sig verdens største producent af mobiltelefoner.
Der er ingen grund til smil hos finske Nokia, som for første gang i 14 år ikke længere kan kalde sig verdens største producent af mobiltelefoner.

14 år efter at Nokia overtog titlen fra Motorola, kan finnerne ikke længere kalde sig verdens største producent af mobiltelefoner. Den position er nu overtaget af sydkoreanske Samsung, skriver Bloomberg.

I årets første kvartal sendte Samsung 93,5 millioner enheder ud til butikkerne, mens Nokia måtte 'nøjes' med 82,7 millioner og dermed er overhalet med 10,8 millioner enheder.

Specielt efterspørgsel efter smartphonen Galaxy hjalp Samsung til det flotte tal, som samtidig gav firmaet indtægter for i alt 25,4 milliarder kroner i årets første kvartal, hvilket er bedre end analytikerne havde forventet.

Samtidig med at Nokia for en stund er færdige med at være helt på toppen, måtte firmaet samtidig sluge et underskud på 10 milliarder kroner i årets første kvartal.

- Sidste år blev Samsung nummer et i Europa, mens Nokia bevarede sin position på de mest voksende markeder.

- I årets første kvartal har vi en forventning om, at Samsung vandt store markedsandele fra Nokia i Asien. Kina og Indien er de to markeder, hvor Samsung voksede, siger Tom Kang fra Strategy Analytics til Bloomberg.

Med 35,1 million enheder i årets første kvartal er Apple verdens tredjestørste producent af mobiltelefoner.


Følg os på Facebook

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere