HTC: Skidt pyt med batterilevetiden

Det er vigtigere at smartphonen er tynd og lækker end at batteriet holder i lang tid, siger HTC – er du enig?

HTC One X har stor skærm, hurtig indmad og tynd profil, men batterilevetiden er ikke noget specielt. Det er sådan forbrugerne vil have det, siger HTC. (Foto: Jeppe Christensen)
HTC One X har stor skærm, hurtig indmad og tynd profil, men batterilevetiden er ikke noget specielt. Det er sådan forbrugerne vil have det, siger HTC. (Foto: Jeppe Christensen)

Hvad er vigtigst for dig? At din smartphone er et par millimeter tyndere eller at batteriet holder til en hel dag intensivt brug? Skal vi tro HTCs vicepræsident med ansvar for produktstrategi, Bjorn Kilburn, så trumfer et tyndt og lækkert design alt andet.

Ved et pressearrangement i Seattle i USA, sagde HTC-bossen, at HTC har truffet en strategisk beslutning om at prioritere et tyndere design over væsentlig længere batterilevetid. Kilburn fortæller, at forbrugerne foretrækker mobiler med en profil på mellem 8-10 millimeter fremfor tykkere mobiler med længere batterilevetid.

Udmeldingen er i modstrid med en undersøgelse fra J.D Powers & Associates, der afslører at en af de vigtigste faktorer for brugertilfredshed er lang batterilevetid. Kort og godt, så vil en forbruger, der er tilfreds med batterilevetiden i sin mobil, ofte købe en nyere model fra samme producent.

LÆS OGSÅ:Apple og Samsung holder fredsmøde

Motorola leverer MAXX batterilevetid
Uvidenskabelige observationer på messer og lufthavne synes da også at afsløre, at mange folk hele tiden er på udsigt efter sit næste strømfix, og at pladser tæt på strømstik er særdeles eftertragtede.

HTCs nye topmodeller, HTC One X og One S, måler henholdsvis 8.9 og 7.8 millimeter, og gennemgående blevet rost er af anmelderne, men også kritiseret for at have middelmådig batterilevetid,

Motorola har set hvor viden blæser, og har i USA lanceret en MAXX-udgave af sin nye RAZR-model med ekstra stort batteri på 3300 mAh . Mobilen er 8,99 millimeter tyk, men leverer alligevel over 17,5 timers taletid.

Til sammenligning kan One X og One S præstere batterikapacitet på henholdsvis 1800 og 1650 mAh.

Hvad synes du? Hvad vil du helst have – en tyndere mobil eller op mod dobbelt så lang batterilevetid?

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere