Vi køber mere og mere på mobiltelefonen

Hvorfor hive dankortet frem, når du har mobilen ved hånden. Vi klarer flere og flere indkøb på mobiltelefonen

Blandt de 25-50-årige er det omkring hver femte, der handler via mobilen. (Foto: Colourbox)
Blandt de 25-50-årige er det omkring hver femte, der handler via mobilen. (Foto: Colourbox)

Vi har den efterhånden alle sammen - mobiltelefonen. Og nu er den også godt på vej til at overtage den gammeldags pung og dankortsfunktion. Indkøb via mobiltelefonen vokser nemlig eksplosivt.

Indkøb på nettet via mobiltelefonen er tredoblet siden starten af 2010.

Læs også:

Se også: Dankortet er på vej i skraldespanden

Alene sidste år blev købene fordoblet. Det er smartphones, der er årsagen til, at vi nu bruger mobiltelefonen på indkøb, viser tal fra Foreningen for Distance- og Internethandel (FDIH).

Og det er alt mellem himmel og jord, vi køber.

Takeawayfirmaet
Også mad er blevet et hit. Hos eksempelvis takeawayfirmaet Room Service er købene via smartphones vokset fra 0,5 procent i 2009 til 12 procent sidste år. Og i januar lå tallet på 18 procent af firmaets salg.

- Udviklingen går hurtigt på området i øjeblikket, og alt tyder på, at det vil fortsætte, siger Nick Rasmussen, direktør i Room Service, i en kommentar til den hurtigt voksende trang til at købe ind via mobiltelefonen.

- I dag kan folk bestille maden via mobilen i toget, så deres takeaway ankommer til hjemmet umiddelbart efter, de selv er kommet hjem fra arbejde, fortæller han.

Den ældre del uden smartphone
Og flere og flere apps finder da også vej frem til mobiltelefonen. Senest er Copenhagen Finance IT Region, CFIR, gået i gang med at teste, om der er kunder til blandt andet at ordne biografturen over mobiltelefonen.

Ifølge FDIH er den kraftige stigning i mobilhandlen i høj grad drevet af de unge under 25 år. I den gruppe handler godt en tredjedel via mobilen.

Ser man på de 25- og 50-årige, er det omkring hver femte, der handler via mobilen. Men er man over 50, er det kun få, der hopper på den bølge.

0 kommentarer
Vis kommentarer