Billedeproblemer på iPad og iPhone

Oplever du forkerte billeder, når du besøger Ekstra Bladet på din tablet eller vores mobilsite med din iPhone? Læs forklaringen her

Sådan kan det se ud, når billeder bytter plads. (Screendump af ekstrabladet.dk på iPad)
Sådan kan det se ud, når billeder bytter plads. (Screendump af ekstrabladet.dk på iPad)

Kære bruger af Ekstra Bladet på iPhone og iPad

Siden udgivelsen af iOS 5 til iPhone vi har modtaget flere fejlrapporter om artikler, der viser det forkerte billede på vores sider for smartphones og tablets. Det synes at opstå fuldstændig tilfældigt og kan påvirke alle artikler på vores nyhedsside.

Fællesnævneren for de fleste henvendelser er, at problemet opstår ved brug af en iPhone eller iPad med iOS 5 styresystem, derudover forekommer fejlen hyppigst når man benytter siden via en langsom netværksforbindelse.

Teknikken: 'Pipelining'
Vi har gennemgået vores kode grundigt og udelukket fejl, og har opdaget at problemet skyldes en ny funktionalitet i browseren (Safari) i iOS 5, som benytter 'http pipelining'. Ganske kort forklaret gør HTTP pipelining det muligt for browseren at sende flere informationer af sted på den samme forbindelse, før modtagelsen af svar kommer tilbage.

Dette gør, at artikler og deres billeder ikke nødvendigvis bliver sendt samlet tilbage til browseren. Dermed kan overskrifter og billeder være byttet rundt.

Hvis du vil vide mere om det tekniske ved problemet, kan du læse mere og dybere omkring problemet på følgende links:

Part 1 | Part 2 | Part 3

Du kan også læse mere om HTTP pipelining på Wikipedia.

Ekstra Bladet er ikke det eneste medie der oplever problemet, som opstår på tværs af flere websites rundt omkring i verden. Vi arbejder på højtryk for at finde en løsning på det og undskylder eventuelle utilsigtede sammensætninger af billeder og tekst.

1 af 2 Her er det på Ekstra Bladets mobil-site, at der er sket et billedebyt (Screendump fra iPhone)
2 af 2 Sådan kan det se ud, når billeder bytter plads. (Screendump af ekstrabladet.dk på iPad)
0 kommentarer
Vis kommentarer