iPhone 4 mister forbindelsen

Har iPhone 4 antenneproblemer eller er internettet og medierne gået i selvsving? Firmwareopdatering måske på vej. Tjek den billige løsning her

Den nye iPhone har problemer. Flere oplever at miste signalet, når de holder mobilen på en bestemt måde.
Den nye iPhone har problemer. Flere oplever at miste signalet, når de holder mobilen på en bestemt måde.

Apples nye iPhone 4 har kun været ude i USA i tre dage, men allerede nu slås firmaet med noget af en PR-katastrofe. Mange brugere melder nemlig om problemer med at iPhone 4 mister forbindelsen til nettet, når du holder mobilen på en bestemt måde.

Der blev hurtigt sendt videoer til gadgetblogs som Engadget og Gizmodo, og i løbet af weekenden har tusindvis af brugere klaget over og kommenteret problemet. Steppebranden har nu bredt sig til alle amerikanske medier, fra The New York Times til CNN.

Det flotte design skaber problemer
Det antages, at synderen er konstruktionen af iPhone 4, hvor metalrammen rundt om mobilen fungerer som en del af antennedesignet. Nogle brugere oplever et stærkt svækket signal, eller at hele forbindelsen til mobilnettet ryger, når de dækker den nederste venstre del af metalrammen med hånden eller fingrene.

Tjek her, hvordan du løser problemet med din mobil med et lille stykke tape.

Steve Jobs fremhævede netop designet med metalrammen som en del af antennen, da han præsenterede iPhone 4 for omverdenen i sidste måned.

Historien bliver kun mere interessant af, at den danske forsker professor Gert Frølund Pedersen fra Aalborg Universitets Institut for Elektroniske Systemer forudså problemet for over to uger siden.

Han udtalte følgende til webstedet ComON.dk:

- Printkortet virker som en del af antennen og metalrammen rundt om kobler signalet ind til den. Men det betyder, at brugeren ikke kan undgå at forstyrre antennesystemet med sin berøring.

Steve Jobs: Bare hold den på en anden måde
Flere brugere har sendt e-mails direkte til Steve Jobs, og et af de første svar, der kom retur fra Apple-chefen lød: 'Der er ikke noget problem. Bare lad være med at holde den på den måde.'

En anden bruger fik følgende fra Steve Jobs: 'Du befinder dig i et område med dårlig dækning. Det har ikke noget at gøre med mobilen.'

Et af de seneste svar fra Apple-chefen lød sådan her: 'Der er ikke et problem med modtagelsen. Bare vent.'

Der er bare det, at Apple allerede har udsendt følgende pressemeddelelse:

'At holde en hvilken som helst mobiltelefon vil medføre en svækkelse af antennes ydelse, og nogle områder vil være værre end andre grundet placeringen af antennerne. Dette er et faktum ved enhver trådløs telefon. Hvis du nogensinde har oplevet dette på din iPhone 4, så undgå at holde om det nederste venstre hjørne, så du dækker begge sider af den sorte stribe på metalrammen, eller brug en af de mange tilgængelige etuier.'

Kan en opdatering løse problemet?
Der er nu spredte rapporter om, at den virkelige skurk er Apples nye iOS4-operativsystem, og at problemet også kan reproduceres på iPhone 3GS-mobiler, der er blevet opdateret med den nye software.

Apple arbejder angiveligt nu på en softwareopdatering, der gør mobilen bedre i stand til at holde forbindelsen til mobilnettet - også når den bliver holdt i hånden.

For god ordens skyld bør det nævnes, at ekstrabladet.dk under sin test af iPhone 4 ikke har været i stand til at reproducere problemet, der kun synes at vise sig i områder med middelmådig eller dårlig 3G-dækning.

0 kommentarer
Vis kommentarer