Opfinder: Mobiler er for komplicerede

iPhone er kompliceret og svær at bruge, siger opfinder af verdens første mobiltelefon

80-årige Martin Cooper, tidligere chefingeniør hos Motorola, er ikke imponeret over iPhone.
80-årige Martin Cooper, tidligere chefingeniør hos Motorola, er ikke imponeret over iPhone.

Kan din mobiltelefon spille musik, skyde fotos, surfe nettet og vise vej fra A til B? Så er den alt for kompliceret. Det siger Martin Cooper, tidligere chefingeniør hos Motorola og ansvarlig for udvikling af verdens første mobiltelefon.

Den 80-årige opfinder er ikke meget for dagens populære smartphones, der har masser af funktionalitet samlet i en lille pakke. Han har bl.a. tidligere kritiseret Apples iPhone for at være alt for kompliceret og svær at bruge.

- Når du skaber en universel enhed, der forsøger at gøre alt for alle, så gør den ikke nogen af de ting særlig godt, udtalte han for nylig til den engelske avis The Daily Telegraph.

Størrelsen er god
Spørgsmålet er dog om ikke de fleste 80-årige har svært ved at finde ud en iPhone, når de først får den i hænderne? Han er dog glad for, at mobiltelefonen er blevet mindre over tid.

- Den første mobiltelefon vejede lidt over et kilo, og du kunne kun bruge den i 20 minutter, inden batteriet løb tør for strøm. Det var ganske fint, for du kunne simpelthen ikke holde den i længere tid, sagde han.

Martin Cooper lavede verdens første mobilopkald. Det skete på en gade i Manhattan, New York, den 3. april 1973.

Har han en pointe?
Forleden kom den engelske CNET UK ud med en sønderlæmmende kritik af iPhone, hvor de påpegede, at den er dårlig til sin primære opgave: at fungere som telefon.

Har Martin Cooper en pointe? Er de nyere mobiltelefoner for komplicerede at bruge? Giv din mening til kende i kommentarfeltet.

1 af 2 Martin Cooper med verdens første mobiltelefon: en Motorola DynaTAC 8000X.
2 af 2 80-årige Martin Cooper, tidligere chefingeniør hos Motorola, er ikke imponeret over iPhone.
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere