Se de 50 fedeste gratis-apps til iPhone

En eksplosiv udvikling i programmer til smartphones har ændret de bærbare mobiler til underholdningscentraler

Siden 2008 har Apple solgt over tre milliarder apps, dvs. programmer, til deres iPhone. (Foto: Colourbox)
Siden 2008 har Apple solgt over tre milliarder apps, dvs. programmer, til deres iPhone. (Foto: Colourbox)

Er det lang tid siden, du har investeret i en mobiltelefon, kan du roligt forberede dig på et chok. Nu hedder det en smartphone, og det er muligt at downloade alverdens brugelige og ubrugelige programmer til den i form af spil, kalendere og nyheder.

- Udviklingen inden for de sidste par år har været eksplosiv, og nu har folk endelig fundet ud af, at de kan bruge de nyeste telefoner til meget andet end at ringe fra, fortæller Brian Dixen, chefredaktør på Magasinet Mobil.

Se de 50 fedeste gratis programmer til iPhone

Se de 10 fedeste gratis programmer til Android

Se de 10 fedeste gratis programmer til Nokia

Apples populære iPhone sparkede for alvor gang i salget af programmer i 2008. I dag findes der knap 200.000 programmer til telefonen, som er blevet downloadet over fire milliarder gange af brugere over hele verden.

Men selv Brian Dixen har svært ved at fatte, hvor hurtig udviklingen er gået.

- Den har jo været decideret eksplosiv, og hvis nogen havde sagt til mig for to år siden, at Apple ville have solgt bare en milliard apps, ville jeg have troet, at de havde taget svampe, siger Brian Dixen.

I dag har også Google og Nokia for alvor fået øjnene op for det store potentiale, der findes på markedet for programmer til smartphones.

Men hvorfor betale, hvis du kan få en lige så god gratis oplevelse? På de næste sider guider kup! dig til de bedste gratis programmer til smartphone. God fornøjelse.

Fremtiden er her allerede

Øh, hvabehar
Smartphone
En mobiltelefon med pc-funktioner som mail, adressekartotek og kalender. På en smartphone kan du også selv installere ny software, eksempelvis applikationer

Applikationer/apps
Et program du downloader til din smartphone. Det kan enten kan være spil, kamerafunktioner, navigation, nyheder eller værktøjer, der gør din smartphone bedre til en given ting.

Applikationsbutik
Stedet, hvor du downloader applikationer til din smartphone. Butikken kan enten være tilknyttet en mobilproducent eller et styresystem.

Apple har sin App Store, Nokia sin Ovi Store og styresystemet Android fra Google, som findes i flere forskellige smartphones, har sit Android Market.

Smartphone og iPhone
- I årets første kvartal blev der i alt solgt 55.2 millioner smartphones på verdensplan (Nokia er størst med 21.4 millioner). Af dem er de 59 procent udstyret med en trykfølsom skærm.
- Apple har solgt 50 millioner iPhones på verdensplan (hertil kommer 35 millioner solgte iPod Touch). I Danmark har Telia solgt 100.000 iPhones - Teleselskabet 3 vil ikke oplyse, hvor mange de har solgt.
- Der findes knap 200.000 applikationer (programmer) i Apples App Store
- Disse applikationer er downloadet mere end fire milliarder gange
- Priserne svinger fra gratis til flere hundrede kroner
- Applikationerne er en del af Apples musikbutik iTunes, som i årets første kvartal omsatte for over fem milliarder kroner

Læs nørdernes favorit-applikationer her
- David Guldager, redaktør, TV2 Beep
- Brian Dixen, adm. chefredaktør, Magasinet Mobil

1 af 2 En stor del af fornøjelsen ved en iPhone er de mange applikationer - læs her om de bedste og stærkeste af slagsenFoto: Sergey Ponomarev
2 af 2 Siden 2008 har Apple solgt over tre milliarder apps, dvs. programmer, til deres iPhone. (Foto: Colourbox)
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Mikkel Cramon
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen