Nu skrumper dit SIM-kort igen

Mobiltelefoner får ny standard for SIM-kort - nu bliver det endnu mindre end det mindste kort, vi kender i dag

Almindelig, lille - og mindst. SIM-kortet skal på skrump for at give mere plads til anden elektronisk i fremtidens smartphones.
Almindelig, lille - og mindst. SIM-kortet skal på skrump for at give mere plads til anden elektronisk i fremtidens smartphones.

Micro-SIM, almindelig SIM?

I dag er det normalt det de to muligheder, som købere af en moderne mobiltelefon mødes med. Men snart skal vi vænne os til endnu en størrelse, skriver IT-sitet Comon.dk.

Fredag blev der nemlig en ny standard med det meget lidt fængende navn 'fourth form factor card' nemlig besluttet.

DOKUMENTATION: Læs pressemeddelelsen om det nye kort

På dansk betyder beslutningen, at dit SIM-kort snart skrumper 40 procent i forhold til det nuværende (og mindste) micro-SIM-kort. Størrelsen på fremtidens SIM-kort er blot 12,3 x 8,8 x 0,67 millimeter.

Alle mobilproducenterne har ønsket sig et mindre SIM-kort, så der kan være mere plads til anden elektronik i deres telefoner. Men angiveligt er det Apple, der har presset mest på for, at netop denne størrelse og udformning skal være fremtidens standard.

Kortet ligner de forrige modeller og har derfor fortsat en lille kant klippet af i det ene hjørne.

TOPKARAKTER: Her er Samsungs nye Galaxy

Ifølge Comon.dk har Apple lovet de andre producenter, at den nye standard - som Apple står bag - kan bruges gratis af alle konkurrenter.

Nokia, RIM og det nu Google-ejede Motorola havdeellers ønsket sig et SIM-kort, der har samme udformning som microSD-hukommelseskortet. Men den såkaldte Smart Card Platform Technical Committee afviste det ønske.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste i Forbrug
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen