iOS 7 kan udløse køresyge

Apples helt nye opdaterede styresystem til iPhone og iPad skulle være en renere og smukkere oplevelse for brugerne, men i stedet kan det give dem kvalme

Iphones nye styresystem, iOS 7, kan have uheldige bivirkninger. (Foto: Nati Harnik/AP)
Iphones nye styresystem, iOS 7, kan have uheldige bivirkninger. (Foto: Nati Harnik/AP)

Der er begyndt at komme historier frem på nettet om Apple-brugere, som får hovedpine og symptomer, der minder om køresyge, når de bruger deres iPhone eller iPad med det nye iOS 7, skriver The Guardian.

Zoom og animationer i iOS 7
Det er den udprægede brug af zoom og animationer i iOS 7, der får skylden for de ubehagelige gener - se eksempler i Apples egen video herunder.

Læs også: iPad mini 2 i guld og med fingeraftrykslæser

The Guardian har blandt andet talt med en kvindelig app-udvikler ved navn Jenni Leder, som meget naturligt bruger sine Apple enheder rigtig meget i forbindelse med sit arbejde.

Hun har både fået hovedpine og kvalme af at navigere rundt i iOS 7, og hun giver zoom-effekterne, der bliver brugt, når man åbner en mappe eller en app, skylden for hendes ubehag. Det føles simpelthen som om, man suser ind i en mappe eller app'ens mikroverden, fortæller hun.

Samtidig har iOS 7 fået nogle meget fine dybdeskabende 3D-animationer, når man slider fra skærmbillede til skærmbillede samt på for eksempel låseskærmen, hvor teksten bevæger sig, når man bevæger telefonen.

Men disse animationer er desværre ikke en glæde for alle brugere, da de kan være meget generende for folk med tendens til køre- og søsyge.

Grunden til det er, at effekten snyder øjnene - og dermed hjernen - til at tro, at man bevæger sig, samtidig med at balance-centrene i det indre øre fortæller hjernen, at kroppen står stille, og så opstår hovedpinen og kvalmen.

Læs også: Dette cover gør din iPhone til en schweizisk lommekniv

Heldigvis er det muligt at slå en del af animationerne fra under Indstillinger i iOS 7 - heriblandt Zoom og Formindsk bevægelse.

Så der er noget hjælp at hente i opsætningen for Apple-brugere med disse problemer, og så må vi håbe, at det er nok, ellers må Apple hellere komme med endnu en opdatering til iOS 7.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste i Forbrug
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen