Byg-selv-mobilen skal laves med 3D-print

Motorola satser på 3D-print til at virkeliggøre den modulopbyggede mobil

(Foto: PR)
(Foto: PR)

Den modulopbyggede smartphone med udskiftelige dele skal ifølge 3D Systems ikke bygges, men printes.

Læs også: Trådløs højttaler der tåler mosten

Vi skrev for nylig om Motorolas Project Ara, der går ud på at skabe en smartphone, som brugeren selv kan sammensætte med de dele, der passer til hans eller hendes behov.

Er hovedinteressen foto, kan man for eksempel vælge et kamera i højeste kvalitet frem for en billigere standardvare. Og man kan helt slippe for at bruge penge på de funktioner, som man ikke har brug for.

En modulopbygget mobil åbner også mulighed for at opgradere til en hurtigere processor i takt med, at nye modeller kommer på markedet.

Frem for at bygge modulerne med traditionel teknik er det meningen, at de skal fremstilles med 3D-print-teknik. Ikke blot skal de mekaniske dele printes, også dele af elektronikken skal fremstilles på samme måde.

Det er firmaet 3D Systems, som skal fremstille teknologien og stå for den fysiske produktion af modulerne. 3D-print er de seneste år blevet et populært værktøj til prototyper, men det bliver første gang, 3D-print er blevet brugt til egentlig seriefremstilling af så store styktal.

Læs også: Ny Android-app fra Libratone

Modul-mobilen bliver en åben platform, hvor Motorola inviterer alle interesserede til at fremstille kompatible moduler, der kan sættes ind i telefonen.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere