Her er Nokias hemmelige Android-mobil

Men vil den nogensinde komme til at se dagens lys?

Nokia har været presset, men der er tegn på bedring efter at man blev opkøbt af Microsoft. (Arkivfoto: AP)
Nokia har været presset, men der er tegn på bedring efter at man blev opkøbt af Microsoft. (Arkivfoto: AP)

Nokia er på det seneste blevet mest kendt for deres vellykkede Lumia mobiltelefoner, der kører Windows Phone 8 styresystemet, hvor den finske mobilgigant har sat sig på mere end 80% af markedet.

Nu er Nokia som bekendt blevet købt af pengestærke Microsoft, og salgstallene for deres Lumia smartphones er også begyndt at røre på sig, men fremtiden så for ikke så længe siden mere dyster ud for den finske producent.

Læs også: Windows Phone haler ind på iPhone - i Europa

Derfor arbejdede Nokia også på flere forskellige alternativer, hvis det skulle vise sig, at samarbejdet med Microsoft og satsningen på Windows Phone ikke skulle bære frugt, og et af dem var meget naturligt en Android mobiltelefon, skriver The Verge.

Nokia Normandy skal være en billig Android smartphone
Nokias Android mobiltelefon, der internt går under kodenavnet Normandy, er tænkt som en smartphone i den billigere ende af spektret, og den skulle køre med en specielt tilpasset version af Android, ligesom Amazon har gjort det med deres Kindle Fire linje.

Nokia Normandy er ifølge kilder i Nokia tæt på at være færdigudviklet og dermed næsten klar til lancering i starten af 2014, men med Microsofts overtagelse af Nokias mobiltelefon afdeling er dens fremtid meget usikker.

Microsofts køb af Nokia er lige blevet godkendt af de amerikanske myndigheder, så Nokia skal handle hurtigt, hvis de skal nå at få Normandy på gaden, inden det er Windows moderselskabet, som sætter dagsordenen.

Læs også: Fremtidens smartphone er ikke en telefon

Når det bliver Microsoft, som bestemmer Nokias handlinger, virker det ikke særlig sandsynligt, at de vil have en lavpris Android mobiltelefon af Nokias kvalitet på markedet til at konkurrere med deres egne Windows Phone udgaver, der også er tilgængelige i gode billige udgaver.

Det kunne ellers være interessant at se, hvordan en Android mobiltelefon fra Nokia ville tage sig ud...Nokia Normandy Android smartphone (Foto: @evleaks)
Nokia Normandy Android smartphone (Foto: @evleaks)


0 kommentarer
Vis kommentarer