Nyt Apple-patent ligner en våd drøm for fansene

Apples nyeste patentansøgning kombinerer iPhone og iWatch

I den seneste tid er vi blevet præsenteret for bøjede og fleksible skærme på mobiltelefoner fra Samsung og LG, og vi har både hørt rygter og fået beviser for kommende enheder fra Apple, der skulle være lavet af det næsten sagnomspundne Liquidmetal og dækket af det superhårde safir-glas.

Nu har sitet Patently Apple, der er dedikeret til at holde øje med alle Apples patenter, så opsnappet en ansøgning, der samler alle tidens trends og voldsomme forventninger til nogle nye revolutionerende produkter fra Steve Jobs' drømmefabrik i ét.

Flere former på Apples iGadgets
Som man kan se i nedenstående figur fra Apples patentansøgning, arbejder de på et koncept, der kan skabe produkter i flere forskellige former med et display omkring sig, der er beskyttet af et gennemsigtigt lag, som højst sandsynligt er safir-glas.

Patentet beskriver yderligere en proces, hvor Apple vil sænke en krystal-form ned i en smeltet aluminiumoxid blanding (Liquidmetal), og alt efter hvordan krystal-formen var fra starten - rund, trekantet eller andet - bliver den endelige form den samme.

Det vil sige, at hvis Apple sænker en ring af krystal ned i blandingen, skaber de en cylinder, der er hul indeni, og som kan bruges som en gennemsigtig beskyttelse af et display i samme form.

Denne cylinder kan så bruges, som den er, eller skæres ud og bruges på for eksempel et iWatch smartwatch, som Apple altså kan give en hvilken som helst form, de ønsker.

Læs også: Det her smartwatch er faktisk smart

Det fleksible display vil i alle beskrivelser i patentet blive fikseret under det beskyttende lag safir-glas, så det altså ikke kan manipuleres yderligere af brugeren.

Indbyggede sensorer holder styr på retning og indhold
Andetsteds i Apples patentansøgning beskrives det, hvordan indbyggede sensorer som accelerometer og gyroskop holder styr på de nye iGadgets retning og bevægelser.

Det vil gøre det muligt for brugeren at indstille, at for eksempel ens Facebook nyheds-feed, vejret eller live-dækning af en begivenhed hele tiden er placeret på displayet, så brugeren kan se det.

Samme sensorer vil også kunne bruges i spil, hvor man styrer spillet ved at bevæge sin iGadget i forskellige retninger.

Læs også: Google smartwatch kommer snart - Apple iWatch først i 2014

Man skal også kunne sætte sin Apple iGadget til at live-opdatere sine apps eller kun nogle apps på én del af skærmen, mens man læser noget tekst på en anden del.

Der er med andre ord interessant potentiale i Apples seneste patentansøgning, men der er desværre ikke nogle tidshorisonter at hænge Apple-drømmene op på

0 kommentarer
Vis kommentarer