Nu spøger Nokias Android-smartphone igen

Nokia X bliver angiveligt navnet på den kommende Android-mobil fra den finske mobilproducent, og den kommer med KitKat

Nokia på scenen ved Mobile World Congress for et år siden. Her umiddelbart før årets udgave af messen er der friske rygter om en Android-smartphone fra selskabet. (Foto: AP)
Nokia på scenen ved Mobile World Congress for et år siden. Her umiddelbart før årets udgave af messen er der friske rygter om en Android-smartphone fra selskabet. (Foto: AP)

Rygterne om en kommende Android-smartphone fra Nokia vil ikke dø. Den finske mobilproducent, som snart vil være en del af Microsoft, har ellers de seneste år satset hele butikken på Windows Phone-operativsystemet fra netop Microsoft, men før jul dukkede der billeder op af et produkt, som gik under kodenavnet Nokia Normandy. Der skulle angiveligt være tale om en kommende billig-telefon med en skræddersyet udgave af Googles mobile operativsystem med en egen brugerflade - ligesom Amazons Kindle Fire-tablet.

Se også: Se videoerne fra verdens største teknologimesse, CES 2014

Siden begyndelsen af december har der dog været stille om det, der i givet fald ville være et umage ægteskab imellem den største producent af Windows Phone-mobiler og søgemaskinegiganten Google, men nu er der igen gang i rygtemøllen.<br /><br /><p>For det første har @evleaks, som også stod bag det første læk af billeder af den påståede Android-Nokia, nu tweetet, at Nokia Normandy kommer til at hedde Nokia X, ligesom der også er kommet billeder af, hvordan Nokias Android-version skulle komme til at se ud.</p><br /><br /><blockquote class="twitter-tweet" lang="en"><p>Android on Nokia ( -virtual buttons) <a href="http://t.co/lZPmP4G84t">pic.twitter.com/lZPmP4G84t</a></p>— @evleaks (@evleaks) <a href="https://twitter.com/evleaks/statuses/420933979655512064">January 8, 2014</a></blockquote><script type="text/javascript" async="" src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8" /><br /><br /><p>For det andet er Nokia X nu dukket op på en <a href="http://www.thegioididong.com/dtdd/nokia-normandy" target="_blank">hjemmeside for en gadgetbutik i Vietnam</a> - med navnet The Gioididong - og selvom telefonen af gode grunde ikke er til salg endnu, så kan vi læse os til en del af den kommende telefons specifikationer på den vietnamesiske side.</p><p><b>Læs også: <a href="http://www.lydogbillede.dk/nyheter/ny-bo-konceptbutik/" target="_blank">Ny B&amp;O konceptbutik</a></b></p><p>Så hvis vi ellers kan stole på thegioididong.com, så kommer Nokia X med 4"-skærm, 5 MP kamera, 1 GHz dual-core processor og Android 4.4 KitKat. Vi kan endnu ikke sige noget om prisen, men specifikationerne tyder på, at de første rygter om, at der vil blive tale om en smartphone i den billige ende, ikke er helt hen i vejret.</p>
0 kommentarer
Vis kommentarer