Billige Android-mobiler fra Nokia

Nokia X kombinerer Android med Microsoft-tjenester

Nokia har lanceret deres nye modeller: Nokia X, X+ og XL.
Nokia har lanceret deres nye modeller: Nokia X, X+ og XL.

Modelnavnene på de nye telefoner bliver Nokia X, X+ og XL. De nye modeller lander i segmentet mellem de meget billige Asha-mobiler og premiumserien, Lumia.

Under overfladen er telefonerne baseret på Androids åbne platform, men Nokia har lagt sin egen brugerflade oven på, som minder om Windows Phone 8. Man har altså blokke, som kan flyttes rundt på startskærmen, og apps kan også lægges i mapper.Nokia har egen brugerflade, som minder om Windows Phone 8.
Nokia har egen brugerflade, som minder om Windows Phone 8.


Desuden er de ved leveringen udstyret med Microsofts egne tjenester som Skype, Onedrive (det nye navn på Skydrive) og Outlook. Nokia bidrager med apps som Here Maps. At man fra Nokias side har valgt at erstatte Googles egne tjenester, kommer ikke som nogen overraskelse.

Apps skal kunne hentes fra Nokias butik, samt fra 'flere andre steder'. Det blev ikke sagt direkte. Men det ser ud til, at brugerne må undvære adgang til Android apps fra Google Play store.

Læs også: Kazam lancerer 4G-mobiler

Nokia X og X+ har begge en 4-tommers-skærm. Forskellen på de to er, at plus-modellen har mere hukommelse. Nokia X koster 89 euro, og kan købes nu, imens X+ koster 99 euro og frigives i begyndelsen af andet kvartal. Nokia XL har en 5" IPS-skærm og kommer ligeledes i andet kvartal til en pris på 109 euro. Det er dog endnu ikke bekræftet, om Nokia X-modellerne kommer til Danmark.

Som ventet er prissætningen aggressiv, og Nokia siger, at man håber at kunne slå konkurrenterne i prisklassen gennem bedre design, højere kvalitet og pålidelighed.

Læs også: Det definitive bashorn - som ingen får at høre

Nokia fremviste også to virkelig billige mobiler ved morgenens presselancering på Mobile World Congress. Nokia 220 er en tastatur-mobil til udviklingslandene. Den har en 2,4" skærm og koster 29 euro. Der er også en entry-level model med touchskærm, Asha 230, som koster 45 euro.

0 kommentarer
Vis kommentarer