Syv tegn på, at din smartphone er virusinficeret

Antallet af virusangreb på Androidtelefoner er i hastig vækst - her er syv tegn på, at din telefon muligvis er ramt

Er din telefonregning vokset eksplosivt eller dukker der reklamer op, som du ikke er vant til, så kan det være tegn på, at din smartphone er blevet ramt af virus. Ifølge Kaspersky Lab er mængden af vira rettet mod Androidtelefoner i hastig vækst. Senest advarer it-sikkerhedsfirmaet om en trojansk virus, der giver sig ud for at være en porno-app og spredes via sms.

It-vira kan komme fra flere sider, og vil ikke altid blive opdaget af brugeren. Der er dog nogle tegn, som kan indikere, at der er noget galt.

Ifølge Kaspersky Lab kan man blandt andet holde øje med disse syv tegn på, at din smartphone er inficeret. Enkelte af dem er i sig selv ikke ensbetydende med, at telefonen er inficeret. Øget dataforbrug eller høje regninger kan også skyldes, at nogen i husholdningen har købt en app uden dit vidende.

1. Uønskede reklamer
Hvis du oplever, at der dukker flere pop-up vinduer og andre forstyrrende reklamer op end det, du er vant til, kan det være tegn på, at der er installeret adware på din telefon.

2. Stigning i databrug
Nogle former for malware øger dataforbruget, fordi den får telefonen til at oprette forbindelser til websteder, klikke på annoncer, downloade store filer eller sende meddelelser.

3. Mærkeligt høje regninger
Ofte får malwaren den inficerede telefon til at ringe eller sende SMS-beskeder til særnumre og efterlader offeret med en kæmpe regning.

4. Apps, du ikke har bedt om
Nogle former for malware køber apps fra Google Play eller Android Marketplace. Hvis du finder underlige apps på din telefon, vær mistænksom.

5. Apps, der bruger unødvendige funktioner
Ofte maskerer malware sig som en lovlig app. Men hvordan kan du spotte de faresignaler? Hvis en app beder om tilladelser eller bruger funktioner, der ikke er nødvendige for at kunne udføre dennes opgave, bør du passe på.

6. Mistænksom aktivitet på online-konti
Det er ikke kun inficerede pc'er, der udgør fare mod dine data. Moderne mobilmalware er alsidigt og snedigt og kan stjæle passwords, logins og andre data, som du har gemt på din smartphone.

7. En app forlanger penge for at låse din smartphone op
Ingen lovlig eller retshåndhævende virksomhed vil låse telefonen og derefter kræve penge for at låse den op.

0 kommentarer
Vis kommentarer