Efter Big Brother-bommert: MOR må beholde 27.000 kroner

Folkekirkens Nødhjælp fik i går 27.000 kroner til MOR-indsamling, men det viste sig at være en fejldonation. Nu får de lov at beholde pengene

180 seere fik i går sendt MOR i stedet for NIR til Big Brother finalen 2014. Stavekontrol gav Folkekirkens Nødhjælp 27.000 kroner. (Foto: Rasmus Flindt)
180 seere fik i går sendt MOR i stedet for NIR til Big Brother finalen 2014. Stavekontrol gav Folkekirkens Nødhjælp 27.000 kroner. (Foto: Rasmus Flindt)

180 Big Brother-seere troede i går, at de brugte seks kroner på at stemme til Big Brother finalen 2014. Men i stedet endte de hver især ufrivilligt med at bruge 150 kroner til et helt andel formål.

Finalen i Big Brother skulle nemlig afgøres med hjælp fra seernes sms-stemmer. Eksempelvis kunne man stemme på deltageren Nirvana ved at sende en sms til 1220 med teksten 'NIR'.

Men grundet den indbyggede stavekontrol i mange smartphones blev 'NIR' rettet til 'MOR', og så gik pengene i stedet til Folkekirkens Nødhjælp.

Se også: Big Brother-bommert: Sendte 27.000 kr. til verdens fattigste

Ifølge SBS Discovery fik stemmeantallet dog ingen betydning for afgørelsen af årets vinder, hvor det viste sig, at David var seernes topfavorit.

Se også: Big Brother David: En halv million rigere

Får pengene alligevel
Folkekirkens Nødhjælp var dog glade, da de i går modtog 27.000 kroner i forbindelse med 'Når mor mangler'-kampagnen.

Og inden de nåede at få armene ned igen, har Big Brother og SBS Discovery i dag valgt at lade Folkekirkens Nødhjælp beholde de 27.000 kroner, som ellers blev doneret ved en fejl.

SBS Discovery synes nemlig ikke, at MOR skal snydes på grund af en autocorrect-fejl.

- Vi synes ikke, at MOR skal snydes, derfor har vi valgt at donere 27.000 kroner til MOR-indsamlingen, siger Jesper Jürgensen, informationschef fra SBS Discovery.

Han forklarer, at de gør det, fordi de gerne vil vise storsind.

- Solen skinner, og vi synes, det ville være synd, hvis Folkekirkens Nødhjælp skulle betale pengene tilbage, fortæller informationschefen til Ekstra Bladet.

Folkekirkens Nødhjælp er henrykte
Er man en af de 180 Big Brother-seere, der har sendt en donation på 150 kroner i stedet for en stemme til seks kroner, kan man nemlig få sin donation refunderet, oplyser Folkekirkens Nødhjælp.

Ifølge Folkekirkens Nødhjælp er det dog ganske få, som har benyttet sig af det tilbud.

Se også: Big Brother-bommert: Sendte 27.000 kr. til verdens fattigste

- Det er helt fantastisk, at vi kan få lov at beholde de 27.000 kroner, for det kan gøre en kæmpe forskel, fortæller Henrik Stubkjær, generalsekretær hos Folkekirkens Nødhjælp.

Han forklarer, at for de penge vil man kunne bespise cirka 13.000 mennesker, så beløbet betyder temmelig meget.

- Det koster 2 kroner om dagen at bespise en flygtning.

Ifølge Henrik Stubkjær ved man dog endnu ikke, hvad pengene helt konkret skal gå til.

- Vi er ikke sikre endnu.

- Men vi kan redde liv for de penge. De kan blive sendt til Syrien eller hjælpe fattige bønder med at give dem en ny chance i livet, fortæller han glad til Ekstra Bladet.

MOR-indsamlingen vil i øvrigt også blive brugt i forbindelse med Mors dag d. 11 maj. Her kan man med fuldt overlæg støtte Folkekirkens Nødhjælps arbejde med at bekæmpe sult og fattigdom i nogen af verdens brændpunkter.Ved at sende MOR til 1220 støtter man Folkekirkens Nødhjælps arbejde i Zambia, hvor børn og eneforsørgeres muligheder for at skabe et bedre liv er i fokus.

0 kommentarer
Vis kommentarer