Derfor forventer Apple storsalg af iPhone 6

Ifølge analytiker regner Apple med tyve procent flere solgte eksemplarer af iPhone 6 end forgængeren

Apple regner tilsyneladende med et stort salg af iPhone 6. I hvert fald melder underleverandørerne om en forventning på tyve procent flere solgte iPhone 6 i forhold til iPhone 5S. (Foto: AP)
Apple regner tilsyneladende med et stort salg af iPhone 6. I hvert fald melder underleverandørerne om en forventning på tyve procent flere solgte iPhone 6 i forhold til iPhone 5S. (Foto: AP)

Det kan godt være, at de både har iøjnefaldende produkter som MacBook og iPad, men det er iPhone, der er hjertet i Apples forretning. Smartphonen sælges i langt flere eksemplarer end noget andet Apple-produkt og det kan ses på bundlinien.

Derfor følges iPhone tæt af både tech-folk og aktieanalytikere. Det bliver ikke anderledes til august eller september, hvor alt tyder på en præsentation af iPhone 6. Afløseren for den aktuelle topmodel iPhone 5S

Forventningerne er, vanen tro, høje, hvilket så tilsyneladende også er gældende internt hos Apple. Analytiker Katy Huberty, der er tilknyttet den internationale finansvirksomhed Morgan Stanley kan således afsløre, at Apple forventer at sælge tyve procent flere eksemplarer af iPhone 6 end iPhone 5S.

Huberty baserer sin konklusion på flere besøg hos leverandører af komponenter til Apples nye topmodel, og deres tilbagemelding på salg af dele til Apples kommende iPhone.

De høje forventninger til salget af iPhone 6 står i kontrast til en aktuel lavere vækst i salget af iPhone-modeller end Apple har kalkuleret med.

Se også: Her er Huaweis nye våben mod Apple

Når det så alligevel ikke synes at få Apple til at trække håndbremsen, så skyldes det dels markante forventninger til iPhone 6 i sig selv, hvor Apple formentligt vil forsøge at erobre nye markedsandele med en større skærm, og så en forventet stor udskiftning af gamle iPhones hos kunderne.

Morgan Stanley lavede tidligere på måneden, ifølge Business Insider, en analyse på fordelingen af iPhone-modeller blandt amerikanske kunder hos de fire største teleoperatører. Den viser, at en betragtelig del af de amerikanske iPhone-ejere render rundt med en iPhone 4 eller en iPhone 4S. Det er det er disse ældre modeller, som både analytikere, og formentligt også Apple selv, forventer en stor udskiftning af i efteråret. Med den nye iPhone 6 som en oplagt erstatning.

Større skærm
Da Apple i 2013 præsenterede iPhone 5S og iPhone 5C, så var det endnu et skridt frem for den amerikansk it-gigant, men heller ikke mere. Forventningerne var høje, men blev ikke fuldstændigt indfriet med det, som enkelte valgte at kalde en 'opdatering'.

Forventningerne er ikke mindre til den næste model. Blandt andet fordi konkurrenterne hver især har lanceret roste Android-modeller, der øger presset på Apple. Senest flød der masser af roser til HTC One M8, ligesom Samsung fortsatte sin markante tilstedeværelse med Galaxy S5, der nåede 10 millioner udsendte enheder på bare 25 dage.

Se også: Galaxy S5 sætter imponerende salgsrekord

Kendetegnende for konkurrenternes topmodeller er større skærme end den, der er på iPhone 5S, og derfor er forventningen over en bred kam, at Apple går i samme retning og præsenterer en iPhone med en skærm større end de nuværende fire tommer. Formentligt på 4,7 tommer, hvilket betyder, at den kun vil være en anelse mindre end Galaxy S5 og HTC One M8.

Til gengæld er der så rygter om, at Apple lader iPhone 6 følge af en endnu større model, måske iPhone Air, på 5,5 tommer. Den vil dog så næppe komme ud før sidst på året.

I første omgang er fokus størst på iPhone 6, der kommer enten i august eller september, og kan få følgeskab af både nyt styresystem, iOS8, samt det længe ventede iWatch. Det vil i hvert fald være en større overraskelse, hvis Apple ikke stemper ind med ny bærbar teknologi, der matcher konkurrenternes træk og en generel interesse hos kunderne.

Se også: Apple henter kamerachefen bag Nokia Lumia

Når det kommer til udseendet, så florer der nu så mange mere eller mindre spekulative versioner på internettet, at det er svært at få et overordnet billede af, hvad Apple har i ærmet. Blandt de nyere bud er friske billeder af det, der skulle være en demomodel af den nye iPhone 6. Den skulle være faldet i hænderne på en blogger, der har lagt adskillige billeder ud på nettet.

0 kommentarer
Vis kommentarer