Mobilsiden.dk: TDC smider Nokia ud

Slut med at købe Nokia-telefoner i TDC's butikker, afslører Mobilsiden.dk - også den kommende topmodel Lumia 920 er dømt ude

TDC er røget i totterne på Nokia, der angiveligt ikke betaler TDC nok for at markedsføre de finske telefoner. Derfor boykotter TDC telefonerne - også den kommende Lumia 920. (PR-foto)
TDC er røget i totterne på Nokia, der angiveligt ikke betaler TDC nok for at markedsføre de finske telefoner. Derfor boykotter TDC telefonerne - også den kommende Lumia 920. (PR-foto)

OPDATERING 8. oktober 2012: TDC fortryder boycot

Kunderne kommer til at gå forgæves, hvis de den kommende tid vil købe en Nokia-telefon i en af TDC's butikker. Det afslører en intern mail, som Mobilsiden.dk netop er kommet i besiddelse af.

Mailen blev for tre dage siden sendt rundt af TDC's indkøbschef til blandt andre firmaets butikschefer - og tonen er helt klar: Det er slut med at sælge Nokia-telefoner.

Forklaringen er ifølge mailen, at Nokia ikke bidrager nok til salget af deres egne telefoner. Mobilsiden.dk forklarer, at det er en kendt sag i branchen, at de enkelt producenter som Nokia skal betale godt til telefonselskabernes markedsføring for at få lov til at blive solgt.

Og Nokia har slet ikke givet nok penge til, at TDC vil fortsætte salget, fremgår det af mailen. I stedet opfordrer TDC's indkøbschef i mailen nu sine ansatte til, at de i stedet sælger nogle andre mærker til kunderne.

I praksis betyder striden mellem TDC og Nokia ifølge Mobilsiden.dk, at Nokias særlige afdelinger i 12 af TDC-butikkerne nedlægges. Og alle indkøbsordrer til Nokia er annulleret.

Samtidig droppes alle kampagner hos TDC for Nokia-telefoner. Og ikke mindst: Den kommende topmodel, Lumia 920, kommer heller ikke til salg hos TDC.

Både TDC og Nokia afviser at kommentere striden.

- Jeg synes dog stadig, at Lumia 920 er en interessant smartphone, siger Morten Steen Jensen, indkøbschef hos TDC, til Mobilsiden.dk.

Ifølge netsiden afviser Niels Kjelstrup, der er produktchef hos Nokia Danmark, helt at sige noget om sagen.

Selv om TDC nu dropper Nokia, betyder det ikke, at danske mobilkunder mister adgangen til modellerne. Fx. sælger Teleselskabet 3, Telenor og Telia fortsat Nokia-telefoner - og vil alle få Lumia 920 i sit sortiment senere på efteråret.

Pressetjenesten hos TDC oplyser til ekstrabladet.dk, at firmaet på nuværende tidspunkt ingen kommentarer har til sagen. Niels Kjelstrup fra Nokia oplyser ligeledes til ekstrabladet.dk, at firmaet ingen kommentarer har.

OPDATERING 8. oktober 2012: TDC fortryder boycot

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste i Forbrug
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen