Prøv 10 fede apps til din nye iPad...

...og iPhone og Android-telefon - vi har fundet nogle, der er gratis, nogle der fornøjer og andre der bare nytter

Flipboard gør det sjovt at overvåge fx. Facebook og Twitter - programmet er gratis og findes til både iPad, iPhone, men desværre ikke til Android. (Foto: Flipboard.com)
Flipboard gør det sjovt at overvåge fx. Facebook og Twitter - programmet er gratis og findes til både iPad, iPhone, men desværre ikke til Android. (Foto: Flipboard.com)

KOM MED DIT FORSLAG: Anbefal de bedste mobil-apps i debatten under denne artikel. Og læs de forslag, jeg har fået via min Twitter-profil rundt omkring i teksten

Op mod en million iPads og lignende tablets lå under juletræet i England denne jul. Og selv om Danmark ikke nåede op på de salgstal, så sidder rigtig mange danskere lige nu og 'leger' med deres nye iPad. Eller iPhone/Android-apparat.

Men hvad skal man putte ind i apparaterne? Jeg ved om nogen, hvor meget der ligger derude af programmer. Og hvor meget af det, jeg har downloadet - og blot brugt en enkelt gang.

Men nogle af programmerne er hængt ved - her er mine 10 bedste, som du også bør overveje at give en chance.

Listen er ikke i prioriteret rækkefølge - hver for sig er programmerne bare FEDE.

Jeg ved i øvrigt godt, at der findes andre 'styresystemer' end Apples og Googles. Og du er meget velkommen til at foreslå programmer til for eksempel Windows Phone i debatten under denne artikel.

Flipboard (gratis til iPad og iPhone)
Ideen er lige så simpel, som den er fed. Læs 'nyheder' fra dine venner på Facebook, fra Twitter eller fra alverdens nyhedssites, som når du læser et magasin. Og Flipboard fungerer fantastisk. Som navnet afslører, så 'flipper' du dig igennem de enkelte historier, der automatisk sættes flot op på skærmen. Dommen er helt enkelt GENIALT PROGRAM. Det er desværre ikke lavet til Android...øv. Et alternativt (men ikke lige så godt) Android-program kunne være feedly, der i øvrigt også findes til iPad og iPhone.

HENT FLIPBOARD TIL iPad HER
HENT FLIPBOARD TIL iPhone HER

Zinio (gratis til iPad, iPhone, Android - men betaling for indhold)
Det kan være både dyrt og bøvlet at få fat i de største internationale magasiner (på analog tryk). Men Zinio er den billige og hurtige genvej til flere hundrede specialmagasiner fra både Danmark og ikke mindst resten af verden. Programmet er gratis at hente - men du betaler for magasinerne. Der er ofte meget fordelagtige priser på at abonnere på flere numre af samme magasin. Typisk sparer du 50-70 procent af den pris, du skal betale i kiosken. Men du kan ikke lægge magasinerne i kattebakken, når du er færdig med at læse dem.

HENT ZINIO TIL iPad HER
HENT ZINIO TIL iPhone HER
HENT ZINIO TIL Android HER

Twitter-forslag til gode apps fra @JonasDonbaek: Shazam og Ønskelisten+

Facebook (gratis til iPad, iPhone, Android)
Der findes talrige programmer, som hjælper dig til at få adgang til indholdet på din Facebook-konto. Og måske netop derfor har Facebook selv været ret langsom med at udvikle et ordentligt program til fx iPad. Men i 2011 er firmaet kommet ud af hullerne og har nu meget velfungerede og gratis programmer til alle platforme. Et must for Facebook-brugere.

HENT FACEBOOK TIL iPad HER
HENT FACEBOOK TIL iPhone HER
HENT FACEBOOK TIL Android HER

Twitter-forslag til gode apps fra @ThomasLund71: Jeg kunne ikke leve uden " Read it later" (alle platforme). Og så er " Business Calendar" til Android, den bedste cal-app nogensinde.

Tweetbot (18 kroner til iPad og iPhone) & TweetCaster (gratis til alle platforme)
Twitter har slet ikke den gennemslagskraft i Danmark, som man ser i andre lande. Men dem, der bruger det sociale netværk, har også god gavn af en app til at overvåge tweets fra andre - og selv 'kvidre'. Du kan gratis bruge fx. Tweetdeck eller Twitters eget program (der også fungerer til Android). Men Tweetbot er min klare favorit. Programmet er sjovt bygget op og meget velfungerende, hvis man ofte er på Twitter.

OPDATERING: Jeg har siden denne artikel blev skrevet også testet programmet TweetCaster - og sorry to say: Det er et FANTASTISK program, der har lagt Tweetbot i graven. PRØV DET!

HENT TWEETBOT TIL iPad/iPhone HER

Twitter-forslag til gode apps fra @christian_birch: Du har da vist glemt eTilbudsavis i din artikel ;-) Danmarks måske mest populære app. iOS & Android...>250.000 downloads.

Trillian (gratis til iPad, iPhone, Android)
Uanset om du chatter på MSN, Facebook eller talrige andre chat-systemer, så kan du samle det hele i Trillian. Det gratis program giver dig mulighed for at være online på fx. Facebook - også selv om programmet ikke er åbent. Du får simpelthen en besked om, at nu er der nogen, der vil chatte. Virkeligt velfungerende - i øvrigt også til PC/MAC.

HENT TRILLIAN TIL iPad/iPhone HER
HENT TRILLIAN TIL Android HER

Photogene (18 kroner til iPad/seks kroner til iPhone)
Hvis du har det nyeste 'styresystem' til iPhone/iPad 2, så har du nu mulighed for at lave nogle simple redigeringer. Men der findes et hav af gratis og betalingsprogrammer, som gør det muligt at redigere næsten lige så avanceret, som på din PC/MAC. Adobe har lagt en gratis miniversion af Photoshop ud ( også til Android). Jeg foretrækker dog klart betalingsprogrammet Photogene, der er genialt, smart og simpelt nok til, at de fleste kan komme langt uden at vide en masse om billedbehandling.

HENT PHOTOGENE TIL iPad HER
HENT PHOTOGENE TIL iPhone HER

MobilBank (gratis til iPad, iPhone og Android)
Nu ved jeg godt, at vi sikkert ikke har den samme bank (Nørresundby Bank). Men mange danske banker - store som små - tilbyder muligheden for at overvåge den private pengetank, betale regninger og overføre penge. Du kan normalt nøjes med det samme kodeord hver gang til at se kontobevægelser, men hvis du skal overføre penge eller betale næste måneds fitness-regning, skal du bruge NemID. Jeg har droppet nøglekortet og bruger i stedet den nye nøglering (nøgleviser), som med et tryk på en knap producerer en kode. Nøgleviseren koster 99 kroner og kan købes her.

FIND MobilBank på hjemmesiden for din netbank (hvis de ellers har programmet)- alternativt: Prøv at søge ' mobilbank app store' på Google og supplere søgningen med navnet på din bank

e-Boks (gratis til iPad, iPhone og Android)
Jeg får mange af mine 'papirer' via e-Boks. Lønsedler, breve fra det offentlige og forsikringsselskabet. Og med den nye App fra e-Boks kan du gratis tjekke de seneste beskeder. Du skal lige forbi e-boks.dk og lave en kode, inden du bruger e-Boks mobilt. Men så er du også kørende.

HENT E-BOKS TIL iPad HER
HENT E-BOKS TIL iPhone HER
HENT E-BOKS TIL Android HER

BusTogMetro (30 kroner til iPad og iPhone)
Hvis du bruger kollektiv trafik, får du helt sikkert brug for en app til at holde øje med næste bus, tog eller metro-afgang. Og her findes der faktisk mange gode og gratis muligheder. For eksempel Rejseplanen ( også til Android). Eller københavnske Movia ( også til Android). Min foretrukne app er en 'hjemmestrikket' betalingsapp lavet af firmaet ' Den Falske Zebra'. Her har den studerende Philip Bruce skruet et meget habilt rejseprogram sammen med navnet BusTogMetro. Jeg bruger programmet flere gange hver dag - og har oplevet færre fejl og problemer med det, end med nogle af de gratis muligheder, jeg nævnte før.

FIND BUSTOGMETRO TIL iPad/iPhone HER

YouSee (gratis til iPad, iPhone og Android)
Selv om du ikke er kunde hos tv-udbyderen YouSee, så er deres gratis tv-guide en genial app til alle tv-elskere. Programmet giver et nemt overblik over samtlige tv-kanaler (så godt som) syv dage frem. Og du kan få programmet til at advare dig op til en time før, at et yndlingsprogram går på. Kunder hos YouSee kan angiveligt også se LiveTV via app'en. Men det har jeg aldrig kunne få til at fungere.

FIND YOUSEE TIL iPad HER
FIND YOUSEE TIL iPhone HER
FIND YOUSEE TIL Android HER

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna Cecilia Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen