Derfor SKAL du have iPhone 5

ekstrabladet.dk's Apple-anmelder kan ikke få armene ned over den nye iPhone 5

(Foto: Carsten Norton)
(Foto: Carsten Norton)

Nyt design, større skærm i 16:9, bedre batteri, 4G og en regulær overhaling af kameraet.

iPhone-fans fik langt hen ad vejen, hvad de skreg efter, da Apple onsdag aften dansk tid lancerede sjette generation af verdens mest hypede smartphone.

Specifikationerne på den nye model svarer da også ret præcist til de forventninger, rygtebørsen har svirret med i måneder, og dermed var det småt med overraskelserne, da selskabets topchef Tim Cook blændede op for iPhone 5, som trods firmaets strikse politik mere og mere lignede verdens dårligst bevarede hemmelighed, efterhånden som den godt to timer lange præsentation skred frem.

Læs også:

Se også: Telia og 3 vinder med iPhone i Danmark

Under motorhjelmen havde Apple dog enkelte esser i ærmet.

Selv om nørderne for længst havde gættet, at iPhone 5 ville have A6-processor og til gengæld ikke længere vil have Google-produktet YouTube integreret, lignede kameraets panoramafunktion og inkluderingen af facebook i stemmeassistenten Siri velkommen nytænkning.

Læs også: Alle detaljerne om iPhone 5

Hvorvidt flytningen af 3,5 mm jackstikket til bunden og det nye Lightning-stik til USB og oplader er egentlige forbedringer, kan til gengæld diskuteres. Her er der formentlig tale om lavpraktiske løsninger på design og pladsoptimering.

I hånden føles den nye iPhone bemærkelsesværdig let. Helt præcis er den 20 procent lettere end forgængeren 4S fra sidste år, og det til trods for at den på grund af bredskærmsformatet er længere end de foregående fem modeller. Det nye aludesign er overbevisende, og trods den lave vægt føles mobilen mindst lige robust som 4'eren.

iPhone 5 kommer allerede på gaden i USA 21. september. I Danmark må vi vente til 28. september premieren på Apple-mobilen, som ligner det største fremskridt siden springet fra 3GS til 4.

Læs også:

Se også: NEJ til iPhone - dem skal du have i stedet

Hvad synes du om den nye iPhone?

Skal du have den nye iPhone 5?

Se resultat

Skal du have den nye iPhone 5?

Din stemme er modtaget

Vis afstemning

Fejl

Der skete desværre en fejl, prøv igen senere.
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Mest læste
Seneste i Forbrug
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Steffan Kærulf Frandsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen