Nu vil HTC satse på billige smartphones

HTC skal spare penge, og derfor kan det være slut med topmodeller som den populære HTC One

Efter et elendigt regnskab er HTC nødt til at sadle om. (Foto: lydogbillede.dk)
Efter et elendigt regnskab er HTC nødt til at sadle om. (Foto: lydogbillede.dk)

Det er ingen hemmelighed, at HTC har kæmpet med svigtende indtjening de seneste måneder, hvilket blev bekræftet i dag, da selskabet offentliggjorde regnskabstal for det netop overståede 3. kvartal af firmaets regnskabsår. For første gang i HTC’s historie må selskabet melde om et underskud og det på hele 102 millioner amerikanske dollars (svarende til knap 564 millioner danske kroner)!

Læs også: Alt du vil vide om PlayStation 4

HTC regner med at tjene penge i årets fjerde kvartal, men for at nå målet tager firmaet radikale midler i brug. Omkostningerne skal sænkes med næsten 25% og strategien lægges om. Hvor fokus de seneste 12 måneder har været på flagskibsmodellen HTC One og spin-off-enheder i den dyre ende som HTC One mini og HTC One max, sadles der nu om til billigere smartphones, der er området med det største vækstpotentiale på smartphone-markedet i dag, meddeler HTC.

Det er nemlig primært i vækstlande som Brasilien, Rusland, Indien og diverse asiatiske lande, at smartphone-markedet vokser i disse måneder, og her køber forbrugerne billigere modeller, som HTC har manglet i sit sortiment siden lanceringen af HTC One.

Læs også: Koncert med high-end som PA-anlæg

Ved at skifte fokus til flere og billigere modeller følger HTC i fodsporene på Samsung, som i dag er verdens største smartphone-producent. Samsungs strategi har været at oversvømme markedet med modeller inden for alle prissegmenter – fulgt op af massiv markedsføring – og spørgsmålet er nu, om HTC kan vende skuden ved at efterligne den koreanske elektronikgigant.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere