Her er app´en, der redder din julegave

Danskerne brænder 2,7 mia kroner af på gavekort, der aldrig bliver indløst. Det skal ny app lave om på

Danskerne glemmer at bruge deres gavekort. Det skal ny app lave om på
Danskerne glemmer at bruge deres gavekort. Det skal ny app lave om på

Gavekortet er et sikkert hit hos danskerne, som i stor stil håber på, at der i morgen ligger en lille flad pakke under juletræet.

Men selvom gavekortet står på mange forbrugeres ønskeliste, viser en ny undersøgelse, at vi hvert år smider 2,7 mia kroner direkte ud af vinduet, da mange gemmer gavekortet i skuffen og efterfølgende glemmer alt om det.

Køb og sælg gavekort
Undersøgelsen, som er foretaget af Pricerunner, der har spurgt over 5.000 danskere, viser, at hver 10. gavekort eller tilgodebevis aldrig bliver indløst, og det tjener butikkerne styrtende med penge på.

En ny app skal nu komme problemet til livs og få danskerne til at indløse deres gavekort.

- I dag er det butikken, der er i kontrol. Vi vil gerne give forbrugeren kontrollen over egne penge tilbage. Vi blev så trætte af selv at finde gavekort hjemme i vores egne skuffer, så vi har lavet løsningen til os selv, og så er idéen, at alle andre også kan få gavn af den, siger Peter Villadsen, der er en af de to stiftere af app´en Recard.

En god forbrugeroplevelse
Når man har fået et gavekort, taster forbrugeren oplysningerne ind på app´en. Man kan både oplyse andre om, at man ønsker at sælge sit gavekort, men Recard vil også automatisk huske forbrugeren på, at det er ved at være tid til, at gavekortet skal anvendes.

Har man f.eks. fået et gavekort på 500 kroner til Magasin, kan man sælge det til 450 kroner via app´en og på den måde komme af med gavekortet frem for blot at gemme det i skuffen.

- Det er så ærgerligt, at det som skulle være en god ting, nemlig at få en gave, bliver vendt til en dårlig oplevelse. Vores vision er, at det at få en gavekort skal være en god forbrugeroplevelse. Der skal både sælgere og købere til, for det app´en bliver en succes, siger Peter Villadsen til Ekstra Bladet.

App´en kan downloades her

0 kommentarer
Vis kommentarer