Så forskellige er fingeraftrykslæserne på iPhone S5 og Galaxy 5S

Både iPhone 5S og nu også Samsung Galaxy S5 har fingeraftrykslæsere til at forøge sikkerheden. Men de virker helt forskelligt. Denne video viser hvordan

Fingeraftrykslæseren i iPhone 5S og Galaxy S5 er forskellige.
Fingeraftrykslæseren i iPhone 5S og Galaxy S5 er forskellige.

Da Apple lancerede iPhone 5S i september 2013, var en af de nye funktioner i telefonen den såkaldte Touch ID fingeraftrykslæser. Nu følger Samsung i Apples fodspor med Galaxy S5, der også kommer med en fingeraftrykslæser, som blandt skal kunne erstatte adgangskoden, når man låser op for telefonen.

Læs også: Sådan fungerer Touch ID og iBeacons

Men de to løsninger er meget forskellige. Apples Touch ID læser hele fingeraftrykket på én gang, når man placerer fingeren på den runde hjem-knap på telefonens front, mens Samsung løsning kræver, at man trækker fingeren hen over sensoren, der dog også sidder på fronten lige ved hjem-knappen.

Samsungs løsning skulle ifølge nogle medier være mindre nøjagtig end Touch ID, fordi det på Galaxy S5 kræves, at man laver en meget præcis bevægelse med fingeren, når fingeraftrykket skal aflæses.

Læs også: Førstehåndsindtryk af Nokias nye telefoner

I videoen herunder bliver de to forskellige fingeraftrykslæsere prøvet af og sammenlignet med hinanden. Videoens ophavsmand, Tanner Marsh, som ellers specialiserer sig i Jailbreaks til Apples iOS, konkluderer blandt andet, at Touch ID er nemmere at bruge med én hånd, hvilket er næsten umuligt med Samsungs Galaxy S5. Se selv videoen for at få hele historien.0 kommentarer
Vis kommentarer