Test af G3: Endelig topklasse fra LG

G3 er en hurtig og letanvendelig luksustelefon med imponerende skærm og kamera

LGs nye topmodel ligner en bejler til titlen som Årets mobil. (Foto fra lydogbillede.dk)
LGs nye topmodel ligner en bejler til titlen som Årets mobil. (Foto fra lydogbillede.dk)

LG G3
smartphone

På trods af den store skærm føles LG G3 ikke specielt klodset i hånden. Bagsiden er ganske vist lavet af plastic, men med en metalfilm, som gør, at telefonen føles luksuriøs.

Ud over den velvoksne skærmstørrelse er det opløsningen, der skiller sig ud. I forhold til G3’s 583 pixels pr. tomme er Apples Retina-skærm med 326 pludselig ikke så imponerende. Farvegengivelsen er naturlig, hvilket er godt til foto og film. LG G3 er dog ikke optimal i sollys, da lysstyrken ikke er blandt de bedste.

Læs også test af Huawei Ascend P7: Den kinesiske kanin

Det mest opsigtsvækkende ved kameraet er den nye laser-autofokus. Takket være hurtigere afstandsmåling og optisk billedstabilisering kan man få skarpere billeder i svagt lys. Det gjorde, at vores testfotos i dæmpet belysning var blandt de bedste, vi har set. I dagslys imponerer G3 med skarpe billeder og god hvidbalance.

I modsætning til tidligere tiders overbelastede brugerflader og snesevis af uinteressante apps er G3 er et vidunder af enkelhed og minimalisme. Ikonerne er tydelige, og kun apps med klar anvendelse er inkluderet.

Læs også test af Sony Xperia Z2: Stil og råstyrke

I betragtning af sine specifikationer burde G3 have toppet målingerne, men den er 'kun' lige så hurtig som konkurrenterne. Skærmen sluger strøm, så regn ikke med mere end en dags brug, før telefonen skal oplades.

Konklusion
G3 er ikke kun en forbedret G2, det er en helt ny telefon med unikke fordele og funktioner. Skærmen er den skarpeste, vi nogensinde har set, og kameraet er blandt de allerbedste og fokuserer lynhurtigt. Desuden føles den for en gangs skyld så luksuriøs som den premium-mobil, den er. Oven i hatten er den hurtig som bare fanden og nem i brug.

Normalt ville vi have afsluttet med et 'men', men G3 har næsten ikke nogen ulemper. En klar favorit til årets mobil.

Læs hele testen

0 kommentarer
Vis kommentarer