Verden går mobilamok

Se de vilde tal

4,6 milliarder mennesker har nu et mobilabonnement (Foto: Colourbox)
4,6 milliarder mennesker har nu et mobilabonnement (Foto: Colourbox)

Lysten til mobiltelefoner, der kan det hele – eller i hvert fald en del mere end den gode gamle Nokia 9210 – stiger fortsat. I andet kvartal af 2014 blev der således solgt ca. 300 millioner smartphones på verdensplan. Det betyder, at over 65 procent af det samlede antal solgte mobiltelefoner i kvartalet var smartphones. Samtidig er det en stigning på 10 procent i forhold til samme tid sidste år. Det viser Ericssons nyligt udkomne årlige Mobility Report.

Se også: Hyperlapse revolutionerer Instagramvideoer  

Interessen for mobilt bredbånd vokser også. Faktisk viser rapporten, at antallet af mobile bredbånds abonnementer i andet kvartal steg med 140 millioner abonnementer.

Det tal får det samlede antal abonnementer verden over op på 2,4 milliarder. Det svarer til, at over en tredjedel af verdens befolkning nu har et bredbånds abonnement.

Mobilabonnementer til hele verdens befolkning
Udover muligheden for at gå på nettet, kom der i andet kvartal også 80 millioner nye mobilabonnementer på verdensplan. Det bringer det samlede antal mobilabonnementer op på 6,8 milliarder verden over.

Abonnementerne er dog ikke fordelt på 6,8 milliarder forskellige personer, da mange har flere abonnementer. Ericssons rapport vurderer, at der findes 4,6 milliarder mobilabonnenter på verdensplan, og dermed er vi stadig et godt stykke fra, at alle verdens syv milliarder mennesker er forbundet via mobilnet.

Se også: Apple erkender batteri-problemer  

De tre lande, der havde den hurtigste vækst i kvartalet, var Kina, Rusland og Indien. 12 millioner nye abonnementer kom til i Kina, og i både Rusland og Indien kom der fem millioner nye.

0 kommentarer
Vis kommentarer